Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Un vis realizabil

 Arhitectul Mihai Dinu ne propune un proiect realizabil care sa transforme spațiile din jurul blocurilor noastre în adevărate grădini:
- Se doreste personalizarea fiecarei scari de bloc atat prin vegetatie cat si prin dalaj.
- Fiecare scara de bloc are un acces personalizat cu ajutorul dalajului si a culorii pergolei.
- Pergola este un element comun, care se repeta la fiecare scara, care da unitate dar se remarca diferit prin culoare sau prin tipul de vegetatie care poate creste pe ea
- Alte elemente care dau unitate sunt bancile si cosurile de gunoi care sunt amplasate in alveole in asa fel incat sa nu deranjeze traficul pietonal
- Gardul viu din spatele bancilor are rol de isolator fonic dar si ca marcaj visual, el fiind diferit ca specie de la o scara la alta.
- Vegetatia propusa in spatiul verde aferent fiecarei scari este o vegetatie de talie mica si mijlocie, care nu necesita cheltuieli mari de intretinere, este repartizata uniform, echilibrat, sunt alese specii care sa dea o pata de culoare in fiecare anotimp al anului.
- Se propune, deasemenea plantarea unui al doilea rand de arbori, in aliniament, intre partea carosabila si pietona, care sa ofere un plus de confort termic cat si auditiv locatarilor din bloc.


Asa ar putea arata intrarea in blocul D4 de pe prelungirea Ghencea daca proiectul arhitectului Mihai Dinu ar fi realizat.

Un comentariu:

  1. Nu am vazut niciodata un plan atat de frumos si de bine argumentat pentru cum sa arate spatiul verde din jurul unui bloc! Imi place foarte mult si mi-ar placea sa fie si la mine la fel... imi place ca sunt luate in calcul multe puncte de vedere - si sa fie izolare fonica, si sa fie usor de intretinut, si sa ai o banca unde sa stai sau sa stai de vorba...

    RăspundețiȘtergere