Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

joi, 21 octombrie 2010

Ce se mai întâmplă azi pe Aleea Dintre Școli?

Am trecut azi pe șantier și vă comunic situația de pe teren:
Lucrarea se execută de o firmă de construcții selectată prin licitația organizată de Primăria 6. Din discuția cu coordonatorul lucrării am aflat detalii cu privire la obiectivele proiectului. Se va realiza un drum betonat de cca 80 m. Marginea dinspre Școala 11 este prevăzută cu bordură. Proprietarii terenului (cele 2 școli) au decis ca spațiul să fie folosit și pentru parcare (cca 25 mașini, parcate paralel cu axa drumului) Rămân cel puțin 5 m pentru circulația pietonală. Școala 11 intenționeaza sa dărâme gardul dinspre alee și să construiască unul nou. Ar fi bine ca acest gard să fie cu zăbrele, pentru a mai tempera apetitul pentru graffiti.
Sigur, nu este ce am dorit noi, dar cred că este loc pentru un compromis. Noi am caștigat o alee de acces circulabilă și să speram fără gunoaie. Spațiul de parcare este necesar, se pare, celor doua școli. In momentul de față mașinile lor și ale vizitatorilor sunt parcate pe strada Istru, îngreunand circulația pe această arteră destul de intens circulată.
Nu sunt un partizan al mașinismului, personal nu am mașină, dar cred că în acest caz trebuie să facem o concesie. Sunt pregătit sa particip oricând la o campanie de reducere a numărului de automobile, dar pe moment trebuie găsite soluții de gestionare a spațiului din cartier până când vom avea parcări subterane sau vom scăpa de mașini și vom reuși să ne deplasăm prin teleportare.
De aceea cred că nu putem cere semnături pentru interzicerea parcării pe aleea Dintre Școli.
Acum despre meritul nostru , al grupului, și participarea autorităților. Inițiativa noastră a fost hotărîtoare. Fără ea nu s-ar fi făcut nimic. Dar și autoritățile au meritul că au intervenit surprinzător de rapid și corect. Dl. Flămânzeanu a fost foarte receptiv și a intervenit prompt. Până la urmă cred ca este unul din acele fericite cazuri (foarte puține la număr, din nefericire) când toată lumea și-a făcut treaba. Inclusiv firma executantă, care a continuat lucrarea în ciuda timpului nefavorabil.
Nu știu dacă aleea va fi gata pentru evenimentul de duminică, dar pe marți ea va fi circulabilă. Lucrarea este executată profesionist, iar in ceea ce privește "excesul de borduri" eu personal nu subscriu criticilor celor care susțin că bordurile sunt numai o "afacere". Pur și simplu un drum fără borduri este de neimaginat , dupa parerea mea.
În concluzie propun ca grupul nostru de inițiativa să aprecieze pozitiv colaborarea cu autoritățile.
Acum că primul obiectiv al nostru a fost realizat, ar trebui să identificam următorul obiectiv. Poate ar fi interesant să vedem ce putem face și noi pentru îmbunătățirea ambianței în care trăim, prin respectarea unor reguli simple de conviețuire. Nu avem neapărat nevoie de concursul autorităților pentru a arunca gunoaiele numai la locul de colectare, de a supraveghea mai bine animalele de companie, de a descuraja comportamentul antisocial al unor tineri debusolați (macar sa-i dezobișnuim de graffiti), etc. Poate la evenimentul de duminică vom reuși să aflăm și de la vecinii noștri ce ar dori mai mult.
Opinia mea despre siglă: este foarte sugestiva. Transmite ideea de colaborare a unor parteneri diferiți. Cred însă că hora omuleților ar trebui deschisă spre privitor iar acesta să se simtă invitat să participe. Acum omuleții cam stau cu spatele. Sloganul ar putea fi simplificat: Reușim împreună!
Să ne vedem cu bine la evenimentul de duminică.

2 comentarii:

 1. Dumnezeu tine cu cei buni!
  24 oct2010 a fost o zi minunata de toamna,cand creatorul ,organozatorul si cel ce dispune si-au dat mana la propriu si la figurat,incat scopul actiunii grupului nostru a avut succes.Desigur ca este loc si de mai bine,dar greul a fost depasit.Sa speram ca reprezentantii autoritatilor care au fost prezenti sau absenti motivat ne vor ajuta pana la capat si vor asculta si sugestiile noastre ,ca aleea sa fie un motiv de mandrie pentru toti si sa fie placuta la privit ,fara costuri excesive.Nu dorim decat sa ni se acorde putina incredere si consultare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mai multe informatii despre actiunea din 24 oct le veti afla de aici sau din TROMPETA nr,2,ce se va face vazuta in curand si cam peste tot.
  suntem putin mai stangaci,ca la inceput...
  Dar OPTIMISTI

  RăspundețiȘtergere