Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

sâmbătă, 9 octombrie 2010

Iată niște propuneri interesante !

Ion - Dumitru Rusu, membru al Grupului de Ințiativă Civică "Callatis-Drumul Taberei" face niște propuneri interesante care merită comentate. Vă rugăm să vă spuneți părerea.

 Nu costa nimic sa propui ceva ce poate exista dar nu stie nimeni despre.
Si nu trebuie sa facem pe avocatii. Exista primari, consilieri, senatori si deputati care ne toaca banii degeaba. In Romania s-a introdus votul uninominal, dar oamenii au votat in general tot in numele partidelor. Parlamentarii trebuie sa invete ca nu numai numele sefului partidului conteaza si pot esua lamentabil cu toata sustinerea partidului (afise, pungute, sepcute, chiftelute, tuiculite).
Prima mea propunerea legislativa priveste eutanasierea cainilor si pisicilor fara stapan. Umanismul asta absurd - ii castram si ii lasam sa moara de foame, sete, boli, sa atace in haite. Noaptea urla pentru ca sunt flamanzi, ziua sunt tot felul de conflicte din cauza lor. Parlamentarii (cei 322) au dat legea care interzice eutanasierea gandindu-se ca ii fac in ciuda lui Basescu "hingherul".
Unii vin cu solutia minune: sa ii bagam in adaposturi ! Cine va plati intretinerea unui animal timp de 5-10 ani pana il elibereaza Domnul? In adaposturi vor fi ucisi cu salbaticie de catre ingrijitorii care vor avea grija sa nu le raporteze moartea pentru a incasa in continuare banii respectivi.
Pentru legea circulatiei:
- ar trebui inclusa obligatia ca trotuarele sa fie libere pentru circulatia pietonala pe toate strazile. Nu-mi place sa umblu pe Istru ori Calatis cu nepotul sau/si cu cainele, iar diversi descreierati sa treaca la 30 cm de noi cu 50-60 km/h. S-au construit parcaje etajate si nu sunt clienti pentru ca ar trebui sa se plateasca 100-200 lei/luna.
- toate troacele auto fara ITP sa fie colectate si duse la cimitire de masini. Unii cetateni sunt atat de pastratori si lenesi incat nu se duc sa radieze rablele din circulatie de teama ca vor trebui sa plateasca 100 lei pentru debarasare, ori in speranta ca un ametit le va da 300 lei pe ele.

Repet: daca iti propui putin in mod cert nu iese nimic.

5 comentarii:

 1. Propunerile d-lui Rusu mi se par foarte realiste. Este absurd să manifestăm atâta grijă față de niște animale care se înmulțesc cu ajutorul nostru, în ambianța în care trăim. Dacă suntem "umaniști" ar trebui mai întâi să avem grijă de semenii noștri în vârstă, care trăiesc alături de noi, de multe ori părăsiți de societate.
  Este clar că mașinile ne sufocă. Sunt necesare parcări. Ar fi bine ca proiectele de parcări să fie în dezbaterea publicului și să fie corelate cu nivelul de așteptări al eventualilor beneficiari, atât ca preț cât ca și facilități.
  Parcările ar trebui realizate prin parteneriate public-privat. Primăria ar trebui numai să organizeze licitațiile pentru concesionarea de terenuri. Investițiile ar trebui făcute de privați, în vederea unor câștiguri rezonabile.

  RăspundețiȘtergere
 2. Si mie mi se pare ca legile existente sunt perfectibile si mai ales neaplicate.
  O initiativa legislativa trebuie sustinuta de 100,000 de semnaturi ale cetatenilor, orice e posibil.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua,
  Locuiesc pe Aleea Callatis, aproape de "Aleea dintre scoli" pe care am circulat acum cativa ani, dar de atunci nu am mai luat-o pe ea de frica oamenilor strazii, a cainilor care ataca si a mizeriei care exista acolo.
  Cateva catele au fost serilizate de oamenii de la blocuri care se ingrijesc.
  Majoritatea soferilor care intra pe aceasta strada nu stiu sa franeze, decat sa accelereze.
  La blocuri sunt destui oameni care, asa cum ati prezentat mai jos un caz, cred ca spatiul public le apartine.
  Am avut o catelusa pe care am tinut-o in apartament 2 luni si imi era foarte frica sa ies cu ea afara din doua motive:
  1. Cainii care veneau sa o atace;
  2. Oamenii care nu isi vedeau de treaba lor si se luau de mine ca tin cateaua in casa.
  Au fost garaje, arata oribil, acum oamenii nu se mai cearta ca se blocheaza garajele, ci ca au parcat in locul lor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Organizarea comunitara continua si in acest sens aducem la cunostinta comunitatii ca 3 voluntari ai grupului CALLATIS-DR.TABERII au participat la sedinta extraordinara de consiliu ce a avut loc la Prim. S6 in data de 15 nov. a.c. ora 17.
  Sedintele sunt publice ,urmatoarele vor fi pe 25 nov. si 09 dec. cand se va discuta bugetul pe anul 2011.
  La sedinta din 15nov.ne-am facut cunoscuti public si colega noastra, Delia MIhalache a citit un pasaj din prima cerere facuta catre Prim. S6 in care am afirmat ca suntem un grup care reprezinta informal interesele cetatenilor din zona cuprinsa intre strazile Raul Doamnei,Valea Argesului,Valea Oltului si Prel.Ghencea.
  In urma culegerii de opinii,s-au remarcat urmatoarele puncte de cel mai mare interes
  -linistea si siguranta cetateanului
  -amenajarea spatiilor verzi si de recreere.cuplata cu curateniain jurul blocurilor si reabilitarea termica
  -lipsa locurilor de parcare.
  Acesta a fost mesajul nostru catre primar si consilierii locali,care s-au aratat foarte interesati de noi.
  De aceea, facem APEL la toti cei ce veti citi acest mesaj sa va implicati alaturi de noi,cei prea putini voluntari, sa ne atingem scopurile, de a ne face viata mai igienica si confortabila.
  Am realizat ca,de fapt, de noi depinde totul!
  De noi, cei multi! Consilierii sunt doar reprezentantii nostri.
  Cautati-ne: eldoblagasm@yahoo.com
  dan.sarion@gmail
  delia_mih@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 5. Dragi vecini,
  Noi, voluntarii din grupul CALLATIS intentionam sa ne intalnim la Sc.144(langa Biserica Sf.Ilie)vineri
  19nov.ora 17,30 pt.a discuta prioritatile pe care sa le inaintam primariei la sedinta din 25nov.
  Va invitam alaturi de noi!

  RăspundețiȘtergere