Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

joi, 4 noiembrie 2010

După vestea bună urmează și o știre mai puțin optimistă: Suntem invadați de gunoaie

Acum că aleea "Dintre Școli" a fost asanată, colocatarii noștri se jenează să mai folosească fosta groapă de gunoi și de comun acord au hotărât să-și depună tot ce le prisosește în gospodărie, la vedere, pe principalele căi de acces. Iată numai câteva locații, fotografiate azi dimineața, la o plimbare de 10 minute:
Mândria cartierului (...este vorba de blocul reabilitat termic, din fundal)

Slalom printre gunoaie sau cursă cu obstacole?

Dacă nu le-au mai trebuit ....

Iată, mai există și vecini gospodari. Sacii așteapta cuminți să fie evacuați
Repede, până vine salubritatea, poate găsim ceva ce ne trebuie!

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!

Vrea cineva să petreacă câteva momente liniștite pe o bancă? Poftiți! Gunoiul nu se vede când stai cu spatele la el.
Pe Aleea Callatis avem și limitatoare naturale de viteză (gropi)
Primăria Capitalei a venit să desființeze "limitatoarele de viteză"

Oare mai putem scoate mașinile, sau așteptam salubritatea?
Să vină autoritățile să ne salveze!
Domnul Marius Ambrozie de la ADP sect. 6 ne-a promis că începând cu anul viitor asociațiile de proprietari în raza cărora se vor găsi asemenea "comori" vor fi "recompensate" cu amenzi usturătoare. Vom ajunge să facem noaptea de pază ca să ne păzim blocurile?
Așteptăm comentarii.

2 comentarii:

 1. Trecand peste nesimtirea (scuze, da' altfel nu pot sa-i spun) celor care cu buna-stiinta depoziteaza deseurile mari pe unde se nimereste si nici macar nu le pun in saci de gunoi pe langa un cos stradal, cred ca aceasta stare de fapt se va prelungi si va trebui sa gasim o solutie: ce ziceti de amplasarea de catre firma de salubritate a unor containere mari in cateva zone din cartier, asa cum am mai discutat? De fapt, cred ca asociatiile de locatari au dreptul sa li se ridice deseurile mari 1 data pe luna, fara alt cost suplimentar, dar trebuie sa mai cercetez. Am citit eu undeva dar nu mai stiu unde. Stie cineva ceva despre asta?

  RăspundețiȘtergere
 2. Revin ca m-am lamurit de aici: http://www.primarie6.ro/homepage/meniu-stanga/consiliul-local/institutii-subordonate/domeniul-public.aspx
  unde am gasit ca: ''conform H.C.G.M.B. nr. 147/ 14.07.2005 cap. VII, art. 16, preluarea deseurilor voluminoase se face la cererea beneficiarului, iar pentru ridicarea acestora se percep tarife speciale, de operatorii de salubritate, separat de tarifele percepute pentru evacuarea deseurilor menajere. O data la 6 (sase) luni, prin încheierea unui contract, fiecare Asociatie de Proprietari (Locatari) are dreptul la ridicarea unui container, fara tarif;
  - de ridicarea acestor deseuri se ocupa S.C. URBAN S.A., cu sediul în bd. Timisoara nr. 12-14, Serviciul Menajer, tel. : 413 91 17''.
  Deci, fiecare asoc. de prop./loc. trebuie sa ceara 1 data la 6 luni ridicarea gratuita a 1 conatiner cu deseuri mari.

  RăspundețiȘtergere