Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

joi, 4 noiembrie 2010

POVESTEA UNEI GRĂDINI SUSPENDATE

A fost odată ca niciodată o grădină, la marginea unui bloc. Avea și un rond cu trandafiri pe care locatarii îi puteau admira de la ferestrele blocului. Nu îi puteam mirosi din cauza traficului infernal de pe Prelungirea Ghencea, dar știm că perfecțiunea nu există cu adevărat, ea poate fi numai aproximată. Nu avem fotografii cu grădina, cum a fost, dar se pare că majoritatea locatarilor erau mulțumiți. Oameni bine intenționați s-au gândit totuși că și mai bine ar fi să "suspende" grădina și să amenajeze un loc de joacă pentru copii, cu bănci pentru părinți, ca să stea și să-și privească copiii cum se joacă și chiar cu table de șah pentru împătimiții jocului minții.
Ăsta a fost planul, dar realitatea a fost mai crudă. Dornicii de "socializare" din cartier și din zonele limitrofe, după ce se aprovizionau cu diferite licori de la chioșcurile din apropiere, le consumau cu plăcere, profitând acum de ambianța băncilor puse la dispoziție cu generozitate de primărie. Până la amenajare erau nevoiți să se chinuie pe bordurile trotoarelor. Acum necazul era că "nevinovatele" momente de relaxare se prelungeau de multe ori până în puterea nopții, uneori spre dimineață. Buna dispoziție, cu fond sonor de manele și chiote nu era bine primită de locatarii blocului învecinat care, culmea, voiau să mai ațipescă și ei din când în când.
Poliția comunitară, solicitată de locatarii disperați , nu reușea întotdeauna să-i mai tempereze pe petrecăreți.
Atunci locatarii, în dorința lor de reveni la liniștea dinaintea "suspendării" grădinii, au început să strângă semnaturi pentru "suspendarea suspendării" și transformarea locului de joacă într-un părculeț așa cum a fost înainte.
Am făcut azi dimineața câteva fotografii ale locului de joacă.
Părculețul este situat chiar în stația RATB Ghidiceni

Locul arată destul de bine, cu excepția frunzelor uscate pentru care nu s-a găsit un responsabil

Părculețul este foarte aproape de bloc

După o partidă de "șah" mai agitată scaunele au fost răsturnate
La numai 100 m de grădina "suspendată" este un alt teren de joacă, cu pază
 Locatarii semnatari ai petiției propun mutarea băncilor și a jucăriilor pe un teren viran din apropierea grădinii suspendate. Avantajul ar fi că această locație este în permanență păzită, descurajând astfel adunările mult prea vesele și gălăgioase.
 Îi invităm pe vecini să intervină și să-și spună părerea.

2 comentarii:

  1. Daca locatarii blocului de langa locul de joaca doresc desfiintarea acestuia si revenirea la un spatiu verde, este normal ca ADP s.6 sa tina cont de cererea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai ales ca ofera si o solutie pentru amplasarea aparatelor intr-un spatiu protejat.

    RăspundețiȘtergere