Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

duminică, 13 februarie 2011

Propunerile Grupului de Inițiativă către Consiliul Local al Sectorului 6

Catre: Consiliul Local s.6 – Serviciul Relatii cu Mass-Media, Societatea Civila, Protocol Evenimente
In atentia: Consilierilor locali ai sectorului 6 intruniti la sedinta CLs.6 din 10.02.2011 conform convocarii afisate pe site-ul Primariei sector 6

PROPUNERI ALE SOCIETATII CIVILE REPREZENTATE DE GRUPUL DE INITIATIVA CIVICA ‘’CALLATIS-DR. TABEREI’’ LA PROIECTUL ORDINII DE ZI A SEDINTEI C.L.S.6 DIN 10.02.2011

Stimate doamne, stimati domni,
Dorind sa va asiguram de colaborarea noastra in interesul unei vieti mai bune si mai civilizate in sect. 6, va aducem la cunostinta urmatoarele, in legatura cu punctul 7 al ordinii de zi de azi, Bugetul pe 2011.

Membrii Grupului de Initiativa Civica ‘’Callatis-Dr Taberei’’ au studiat proiectul de Hotarare privind aprobarea Bugetului consolidat de venituri si cheltuieli al Sectorului 6 al mun. Bucuresti pe anul 2011, publicat pe site-ul dvs. (aici http://www.primarie6.ro/UserFiles/File/proiect%20Hotarare%20rectificare%20%20Buget%202011.pdf ) si din Raportul de Specialitate al Directiei Economice am vazut care considerati ca sunt prioritatile anului bugetar 2011 : reabilitarea termica a blocurilor, imbunatatirea conditiilor din invatamantul preuniversitar de stat, accesarea fondurilor europene, protectia sociala.

Va aducem la cunostinta ca o prioritate a cetatenilor sectorului 6 este si problema cainilor fara stapan aflati in libertate pe strazi, sterilizati sau nu. Este si responsabilitatea dvs. sa contribuiti la rezolvarea acestei probleme, de aceea ati emis HCL 17/26.01.2010 privind aprobarea Programului anual de sterilizare/castrare a animalelor comunitare (caini si pisici) fara stapan din sect.6, dar situatia nu s-a imbunatatit.
Conform OUG 155/21.11.2001 Art.2 (1) “Consiliile locale ale unitatilor administrativ-teritoriale au obligatia de a amenaja din fonduri proprii in functie de necesitati in conditiile prevazute de anexa 1 adaposturi pt cainii fara stapan, respectiv pentru acei caini care circula liberi, fara insotitor, in locuri publice.” Primaria sectorului 1 deja a infiintat un adapost si Politia Animalelor, la sectorul 6 de ce nu se poate la fel?
Grupul nostru va propune ca de urgenta Cons.Loc. s.6 sa puna la dispozitie un teren, sa aloce sumele necesare construirii unui adapost pt cainii fara stapan din sect.6 care sa fie stransi  de pe strazi in totalitate si intretinuti in adapost doar din donatiile cetatenilor, ong-urilor si voluntariat.
Asa ati dovedi ca doriti cu adevarat rezolvarea acestei probleme si toti cetatenii interesati ar putea contribui la punerea in practica a acestui proiect.
Dezvoltarea locala este o vorba goala atata timp cat oamenii si animalele se omoara intre ei pe strazi.

Va multumim si va asiguram de tot sprijinul nostru.                    Data:10 feb 2011
Grupul de Initiativa Civica ‘’Callatis-Dr Taberei’’
Elisabeta Blaga, tel. 021 778.73.66, eldoblagasm@yahoo.com
Delia Mihalache, tel. 021 444.77.25, delia_mih@yahoo.com

Un comentariu:

 1. Sedinta Consiliului Local Sector 6-Bucuresti/10 febr. 2011-ora 17,00
  Interpelarea scrisa de Delia ,ca reprezentanta a grupului CALLATIS-DRUMUL TABEREI pe tema "caini fara stapan" a fost inmanata inaintea sedintei d-lui secretar de sedinta din actualul an calendaristic si chiar dansul i-a dat citire. Ni s-a dat un raspuns direct si concret chiar de dl.primar Poteras, cum ca s-a reusit sa se gaseasca un teren de 200mp in prelungirea strazii Timisoara, unde s-a si amenajat un adapost pentru cainii maidanezi, chiar fara cadru legal.
  Presedintele de sedinta a cerut in plen postarea cu 30 zile inainte a tuturor proiectelor, pentru a putea fi studiate de oricine este interesat si pentru a face interpelari, care sa fie date la registratura Primariei cu 5 zile inaintea sedintei respective.
  Asta se poate numi VICTORIE!(s-au saturat sa primeasca interpelarea in hol, inainte de sedinta, noi neavand timp de studiu)
  Sedinta a fost pentru aprobarea bugetului pe anul in curs. La ora 18,00 totul era gata!
  Acestea au fost consemnarile facute de mine,drept care ma si semnez,
  Elisabeta Blaga

  RăspundețiȘtergere