Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

marți, 23 august 2011

INITIATIVE IN COLECTAREA SELECTIVA A DESEURILOR ?

Din dorinta de a tine orasul curat, bucurestenii golesc pubelele pentru plastic fara a mai astepta firmele de salubritate desemnate pentru colectarea selectiva. Dotarea tehnica nu lipseste: saci uriasi, carucioare si chiar dubite. Trebuie sa-i laudam pe acesti anonimi pentru initiativa lor?


3 comentarii:

 1. Delia Mihalache24 august 2011, 10:22

  Asa e, cred ca multi dintre noi vedem frecvent ce se intampla cu containerele stradale de colectare selectiva din cartier. O data am indraznit si chiar am aratat unui echipaj al politiei locale cum scoateau niste doamne hotarate peturi din containere. Politistul a mers la ele si mai mult nu stiu...Altadata, l-am intrebat pe directorul firmei de salubritate Urban (careia ii apartin aceste containere) cum se poate rezolva problema golirii de catre persoane neautorizate si ne-a raspuns ca numai politia are atributii in sensul asta. Din pacate, nici proiectul colectarii selective la ghena blocului nu a fost aprobat de Primaria Bucuresti asa ca situatia nu se va schimba prea curand. Dvs. ce preferati: sa duceti deseurile separat la ghena blocului sau sa vedeti in continuare situatii ca in pozele de mai sus?

  RăspundețiȘtergere
 2. Marilena Fition spune...
  show details 15:55 (19 hours ago)
  Sunt profund revoltata de activitatea acestor persoane.
  NU. Categoric nu. Este un venit care nu este impozabil.
  Pe noi, asoc de proprietari, ne vor pune sa colectam sticle , hirtie etc si sa le dam pe baza de semnatura si cintarite la URBAN pentru a putea fi scutiti de anumite taxe !!!!!
  Eu as propune ca SUPERMARKET-urile sa preia de la fiecare persoana sticlele din plastic, sa ni se dea un bon care sa dovedeasca faptul ca am colectat. Aceste bonuri vor fi aduse la asoc si depuse apoi la URBAN.
  Trebuie stopata activitatea tiganilor care FURA sticlele din plastic si hirtia depuse de locatari in acele igloo-ri si NU platesc IMPOZIT PE ACEST VENIT.
  Trebuie sa venim cu propunerea catre Primaria Municipiului Bucuresti. Altfel va fi vai de noi.
  Marilena Fition, bl C2, dr tab 98

  RăspundețiȘtergere
 3. Ma bucur ca este pus sub semnul intrebarii atentionarea d-lui Sarion. Am intalnit oameni care sunt de acord cu acest sistem de golire a acestor containere stradale! DAR NU ESTE LEGAL ! Firma de saubritate din zona , in acest caz URBAN , TREBUIE sa efectueze aceste operatii. Dar la dansii majoritatea actiunilor merg defectuoa. Pornind de la materialul din care sunt confectionate containerele(prea usor manevrabile pentru de un om),continuand cu graficul de golire a lor si terminand cu modul de intretinere a lor si a spatiului din jurul lor. Practic, sunt insule de gunoi.Concluzia mea este ca nu sunt suficiente pentru cat gunoi se depoziteaza si nu au forma si capacitatea optima. Am vazut in Germania containere metalice , cu capac glisant, cum are si URBAN pentru inchiriere, cate trei la fiecare bloc, pe categorii de deseuri si care erau colectate de masini diferite, chiar daca era o singura zi de colectare, erau ore diferite. Solutii se pot gasi ,daca exista dialog si deschidere. Numai cu voluntari, asa cum este programul LET'S DO IT , pe care dl.directorCeausescu de la URBAN il iubeste foarte mult, nu este solutia de viitor. Noi ne vom informa si vom reveni , pentru ca problema gunoiului ,chiar daca a fost ignorata pe moment de Primaria Generala, ne va sufoca si infesta viata!

  RăspundețiȘtergere