Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

vineri, 7 octombrie 2011

Am asistat la o noua sedinta Consiliului Local sector 6

Ridicam putin perdeaua de pe autoritatile publice si va povestesc cum a fost la sedinta Consiliului Local sector 6 din 29.09.2011, care a avut loc intre orele 17 si 20,45 la sediul primariei din Calea Plevnei unde am fost impreuna cu Iustina (CeRe).

Ordinea de zi este aici: http://www.primarie6.ro/uploaded_files/dispozitie%20primar%20-%20sedinta%20din%2029.09.2011.pdf
Textele proiectelor votate sunt aici: http://www.primarie6.ro/proiecte-de-hotarari-p6-286-proiecte-de-hotarari-de-la-sedinta-din-data-de-29-09-2011.html

Impresii notate la proiectele de hotarari din ordinea de zi:
Proiectul de hotarare nr1: s-au aprobat procesele verbale respective.
2. S-a votat presedintele de sedinta pe urmatoarele 3 luni: consilierul Cuturescu, PDL.
3, 4, 5: s-au votat.
6: S-a votat: Liliana Naghi=pers. care va tine registrul de evidenta a datoriei publice locale si etc.
7. Regulamentul de organizare si functionare a aparatului de specialitate a Primarului s.6:
- consilierul Dina, PNL: acest ROF este dat cu o intarziere de 30 de zile fata de termenul legal; acest consilier a propus mai multe amendamente motivate de faptul ca proiectul de hot. contine greseli si nu poate fi votat in forma initiala;
- initiatorul este Dir. Resurse Umane din Prim.s.6 pe baza propunerilor primite de la sefii departamentelor; Robert Tandrea= dir. Exec. Dept. Res. Umane, a fost printre putinii care au ramas in sala pana la votarea proiectului; au fost prezenti, pana la un moment dat: Florin Preda, dir. Investii, un domn de la Dept. Arhitect-Sef;
- la acest proiect, consilierii si-au pierdut rabdarea, au iesit din sala motivand ca discutarea amendamentelor propuse de cons. Dina dureaza prea mult si ca trebuiau discutate inainte in comisiile Cons. Loc.; se auzeau remarci de felul: ‘’hai, ma, Sorine, ca pierdem meciul!’’; vedeti foto cu scaunele libere din sala.
- intrebari pe care ni le-am pus noua insine: Este legal ca in timpul sedintei consilierii sa iasa din sala? Care este rolul comisiilor din Cons. Local in pregatirea proiectelor de hotarari? De cate ori se intrunesc? (Cons. Avramescu, PNL, ne-a spus ca aceste comisii nu se intrunesc inainte de votul in plen deoarece consilierii PDL, majoritari in comisii, nu se prezinta si deci nu exista cvorumul legal); Initiatorii proiectelor nu trebuie sa fie prezenti la sedinta de vot pt a-si sustine pozitia si pt a raspunde intrebarilor consilierilor?
- am observat ca fiecare amendament trebuie propus de un consilier, apoi se voteaza acest amendament;
- am numarat 19 consilieri prezenti dar la acest proiect serviciul tehnic a consemnat voturile a 22 de consilieri, ceea ce e fals; am semnalat acest fapt cons. Avramescu, care ne-a spus ca nr consilierilor care voteaza nu este intotdeauna important (?!). Da, am vazut asta in parlament cand dna Anastase a numarat voturile pt pensii.
8. S-a votat.
9, 10 Repartizarea locuintelor sociale si a altor locuinte de la stat:
- s-au votat cu amendamente propuse de PSD.
- au stabilit ca la repartizarea locuintelor sociale/ de la stat vor exista conditii speciale de prioritate pt veteranii de razboi, vaduvele acestora si FUNCTIONARII PUBLICI (pe care i-au inlocuit prin amendament cu SALARIATII ADMINISTRATIEI PUBLICE). La veterani/ vaduve intelegem prioritatea, dar de ce si la ceilalti?
11. Votat.
12. Pres. sedinta Dina a citit toata interpelarea GIC Callatis referitoare la faptul ca Aleea dintre Scoli nu e inca iluminata si la faptul ca Parcul Istru este intr-o stare jalnica; va da interpelarea la Comisia pt admin dom .publ. si privat de la care vom primi raspuns in termenul legal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu