Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

vineri, 28 octombrie 2011

Veniti la ZIUA CARTIERULUI pe 29 octombrie !

Avem si afis

Cum am vrea sa arate parcul Istru

6 comentarii:

 1. As vrea sa va descriu o zi obisnuita de vara, cand acest parc este frecventat de majoritatea familiilor cu copii mici din zona (nu au de ales, motivul fiind faptul ca este singurul parc aferent unui numar foarte mare de cvartaluri):
  - dimineata, parcul este acoperit de un covor de seminte tocate presarat cu diferite ambalaje sau recipiente goale de lichide, oricat de des s-ar colecta de catre responsabilii curateniei sau de catre cei care colecteaza deseuri reciclabile. Cosurile de gunoi parca sunt inexistente;
  - dupa-amiaza, cu greu putem face fata cu copiii soarelui puternic intr-un amplasament lipsit complet de umbra in asa-zis-ul ”parc” cu leagane si balansoare mutilate sau chiar dezafectate, incercand totusi alternativa nisiparului situat pe toata suprafata locului de joaca (fara rost), dar renuntand in final dupa ce constatam ca nu exista loc fara fecale de caine in care copiii mici sa poata sa infiga lopetica de jucarie in nisip. Culmea este ca ideea cutiutelor cu pungulite special destinate colectarii fecalelor de caine da catre stapani, copiata din tarile vestice, este materializata ca functiune a parcului, insa, goale fiind in permanenta, acesti stapani ai caninelor nu vor putea fi obligati si obisnuiti sa stranga reziduurile faunei lor, cu amenintarea unei posibile amenzi date de "nea cutare" responsabil al parcului;
  - seara, cand ne indreptam spre parc pentru a lua, in sfarsit o gura de aer curat, cautand un loc racoros dupa o zi torida, facem stanga-imprejur dupa ce observam din departare norul de praf generat de copiii agitati care alearga fara incetare, improvizand un meci de football atat in scuarurile fara vegetatie, cat mai ales in "nisiparul imens" fara delimitari al copiilor mici.
  Toate aceste momente sunt "strict" supravegheate de catre un permanent agent de paza responsabil al parcului, care este foarte preocupat cu sustinerea castigatorilor partidelor de sah si table ale varstei a 3-a, urmarind cu sufletul la gura, sau in fine, cu berica sau tigarusa la gura, atat campionii serii, cat si barfele zilnice.
  Despre proiectul propus, pot spune, in calitate de arhitect, ca este superficial tratat, nefiind adaptat la nevoile localnicilor. Blocurile care inconjoara parcul vor asigura in continuare acustica perfecta pentru amplificarea galagiei infernale produsa de jucatorii terenului de baschet propus, cei mici vor avea in continuare un "superb loc de joaca fara pic de umbra", iar parintii si bunicii nu vor avea nici macar o pergola cu vegetatie cataratoare, sub care sa se adaposteasca de soare, pe una din aleile intresectate pe care sa-si poata legana in liniste si confort noii nascuti. Ce sa mai vorbim de impartirea parcului in scuaruri destinate diferitelor categorii de varste. Amestecam mobilierul urban destinat fitness-ului cu leaganele si balansoarele copiilor, la fel ca si situatia din prezent in care obiectele destinate exercitiilor de miscare pentru articulatiile celor de varsta a 3-a nu au folosit niciodata celor pentru care au fost montate, dar folosesc drept mijloace de atractie pentru copiii mici care deseori se aleg cu accidentari grave de la manerele de fier neprotejate, neavand alte obiecte de joaca functionale pe care sa le aleaga, destinate categoriri lor de varsta.
  Lipsa unui element central de atractie (nu a unui scuar de nisip) caracteristic unui parc cu aceasta configuratie axiala este dovada ca proiectul a fost tratat superficial, urmarind, probabil, scopuri financiare mai degraba, decat functionalitatea adaptata nevoilor locale.
  "Succesuri" nebanuite!
  arh. A.P.S.

  RăspundețiȘtergere
 2. Este minunat articolul-comentariu venit din partea unui specialist! Scopul actiunii grupului a fost si acesta ,nedeclarat, de a gasi in comunitatea noastra ajutoare competente, cu care sa putem elabora un proiect -contraargument autoritatilor locale.
  Stimate dle arh.A.P.S.,Grupul Callatis are intalniri lunea la ora 18, in cancelaria scolii unde deja ati fost. Chiar avem nevoie de ajutor!Sunteti bine-venit oricand.
  Va asteptam cu bucurie!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mai mult decat atat, dle arhitect, ceea ce grupul nostru a prezentat autoritatilor locale este rezultatul discutiilor cu vecinii nostri in parc unde, din pacate, nu v-am intalnit la timp si pe dvs. ca sa facem un proiect si mai bun. Dar proiectul nu este "batut in cuie", nici nu se va realiza maine, asa ca daca doriti sa contribuiti cu opiniile dvs. de specialist si de vizitator fidel al parcului, va rugam sa veniti sa discutam: ne gasiti in orice luni de la orele 18 la Scoala pt deficienti de auz nr.2.

  RăspundețiȘtergere
 4. Dle Anonim, arh.A.P.S.(!), grupul Callatis va merge in audienta la ADP pentru a discuta despre Parcul Istru.In calitatea de cetatean onest ,vecin si specialist in domeniul care intereseaza comunitatea ,va invitam la intalnirea de grup, luni 21 nov. ora 18,oo la sc.nr.2 pt.copii hipoacuzi.
  Forma agramata din urarea finala a lungului articol critic ce ni l-ati trimes, nu va onoreaza,noi folosim limba romana invatata temeinic la scoala!
  Sa auzim numai de bine,
  cu respect pentru Limba Romana,
  Elisabeta Blaga

  RăspundețiȘtergere
 5. Stimata doamna Elisabeta Blaga.
  Cu siguranta nu ma onoreaza folosirea unei expresii consacrate a unei domnisoare Europarlamentar, reprezentanta a generatiei tinere din actualul regim, dar presupun ca forma agramata „Succesuri”, pe care dvs. o amintiti, ati perceput-o sub aceeasi forma ironica cu care am adresat-o.
  Nu pot stii cat de temeinic ati invatat dvs. Limba Romana la scoala din moment ce folositi termenul ”trimes” in loc de ”trimis”.
  Despre invitatia lansata pentru o discutie la Scoala nr.2, in calitate de „cetatean onest”, va pot spune ca am intentionat doar sa aduc cateva obiectiuni referitoare la superficialitatea cu care este tratat acest proiect de parc de catre cei care au doar un interes de castig din nimic (un proiect fara valoare). Orice alta interventie de specialitate nu se poate face in mod voluntar, pentru ca nu ar avea avea castig de cauza oricum. M-am adresat strict celor care au ochi sa vada, cu speranta ca acest comentariu „lung” al meu poate influenta pe cineva cu drept de decizie, chiar si intr-o masura foarte mica.
  Asa cum eu ma multumesc doar cu un simplu comentariu si dvs. ar trebui sa va multumiti tot cu atat din partea mea, restul depinde de asociatia dvs.
  Cu si mai mare respect pentru Limba Romana si pentru toti cetatenii civilizati ai cartierului,
  „Dl.Anonim”.

  RăspundețiȘtergere
 6. Dle Anonim, am vazut fotografiile facute la locul de joaca amenajat pe cheltuiala proprie pentru copiii dvs si va inteleg dezamagirea! Nu noi suntem dusmanii,nici opozantii, incat faptul ca va varsati naduful pe noi este de inteles, dar de neacceptat.
  O corectie la ceea ce ati scris< Nu pot stii> este gresit, se srie cu un un singur "i"="sti"
  Adevarat , participiul de la " a trimite" este "trimis"
  Acest blog este pentru a oferi idei,solutii ,comentarii constructive , voluntarilor din aceasta parte de cartier constituiti in acest grup ,incat va multumim anticipat daca aveti ceva folositor sa ne comunicati.
  Am apreciat spiritul de fronda si "gentiletea" cu care va adresati unei doamne ....

  RăspundețiȘtergere