Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

vineri, 25 noiembrie 2011

Propunerea arh. Mihai Dinu pentru amenajarea parcului Istru

Am primit din partea arh. peisagist Mihai Dinu aceste propuneri pentru amenajarea parcului Istru

Multumim d-lui arh. Mihai Dinu

Un comentariu:

 1. From: ADRIAN PETRE

  Nu vreau sa ma pronunt asupra continutului temei, pentru a nu da curs unor discutii interminabile pro si contra. Vreau doar sa spun ca propunerea este destul de indrazneata si destul de eficienta, cu unele exceptii. Este chiar o mingie aruncata la fileu pentru cei de la ADPDU sect.6. Sunt insa absolut sigur ca ideile vor fi cel putin injumatatite, daca nu chiar simplificate total datorita costurilor, cu toate interesele electorale de la mijloc.
  Asa cum au tratat intr-un mod superficial amenajarile spatiilor verzi din cartier sau chiar le-au lasat neamenajate, uitate fiind dupa fosta campanie electorala, la fel va fi tratata si initiativa dvs.
  Eu sunt atat de pesimist in orice privinta datorita repetatelor cereri inaintate de Asociatia de Proprietari a blocului meu catre ADPDU, la care a primit raspunsuri evazive de fiecare data.
  Fie ca a fost vorba de amenajarile de imprejmuiri ale spatiilor verzi, asa cum au avut parte si blocurile vecine, fie ca a fost vorba de reabilitarea blocului asa cum au fost reabilitate si blocurile vecine sau sunt in plina executie, am fost tratati cu aceeasi ignoranta de catre autoritati.
  Am fost nevoit sa ma adaptez acestei nepasari si am inercat sa fac o mica amenajare a spatiului absolut gol de langa scara blocului meu, in ideea de a trezi instinctul de curatenie celorlalti locatari si sa nu mai asteptam autoritatile, care nu au niciodata fonduri pentru un electorat atat de neinsemnat. Am facut un mic efort fizic si financiar si am amenajat, de unul singur, un mic spatiu de joaca, atat pentru cei doi copii mici ai mei, cat si pentru cei ai vecinilor de bloc. Solutia trebuia sa fie o alternativa la parcul Istru distrus aproape in totalitate si fara pic de umbra si curatenie. Aici reusisem sa asigur tot confortul copiilor mei atat de aproape de casa, dar nu pentru mult timp. Datorita rautatii specifice caracterului dambovitean, parculetul a ajuns intr-o stare deplorabila in numai cateva luni (din iunie pana in octombrie a.c.), cu toate eforturile mele de a sta cu gura pe cei care distrugeau curatenia si aspectul civilizat. Aceasta degradare aproape totala (vezi fotografii in atasament- inainte si dupa) a fost, desigur, cauzata de lipsa imprejmuirii spatiului verde, lasand acces liber tuturor trecatorilor de toate categoriile sociale, dar mai ales cainilor cu stapan sau fara stapan, care au transformat micul nostru plamanas verde intr-o latrina plina de coji de seminte si mucuri de tigari, la acestea contribuind inclusiv boschetarii. Daca reprezentantii ADPDU ar fi vazut aceste mici amenajari, sunt absolut sigur ca nu le-ar fi apreciat ingradindu-le, ci le-ar fi desfiintat imediat nefiind facute de ei si ar fi cautat chiar si responsabilii amenajarilor, pentru a fi trasi la raspundere. Acum nici macar nu m-ar mai interesa daca ar veni cineva din partea lor sa desfiinteze tot. Abia ca nu am mai vedea noaptea la ora 3:00 drogati injectandu-si diferite substante combinate la lumina felinarelor. As fi suportat tot singur si costurile unei imprejmuiri, dar am fost asigurat permanent ca se vor face aceste amenajari totusi de catre ADPDU in cel mai scurt timp, datorita campaniei electorale ce trebuie sa inceapa. Insa acum este prea tarziu, totul fiind deja distrus.

  In acelasi mod putem gandi si in privinta parcului Istru, care si el a fost candva amenajat si nu a tinut foarte mult, cu toata asa-zisa paza. Nu putem educa o masa de oameni. Oricat de multi paznici ar fi, nu fac fata pe termen lung.
  Apreciez oricum eforturile dvs. si sper sa nu aveti acelasi esec ca al meu.

  Va rog foarte mult sa nu ma mai contactati pentru aceasta problema, pentru ca nu ma mai priveste din moment ce am decis deja sa ma mut la curte. Prefer sa imi pastrez energia pentru amenajari doar in scop personal si nu public ca pana acum. Ma opresc aici cu voluntariatul.

  Mult noroc.

  RăspundețiȘtergere