Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

miercuri, 18 iulie 2012

Cum se continua programul de reabilitare termica a blocurilor din Drumul Taberei?

Am fost curios sa aflu noutati de pe saitul Primariei Sect 6 si am gasit 2 liste de blocuri ce urmeaza sa fie reabilitate in 2012. Din pacate blocul in care locuiesc nu este pe lista. As vrea sa stiu daca reabilitarea va continua si in ce ritm. As vrea sa stiu daca blocul meu va intra la reabilitare si cand. Inainte de alegeri se spunea ca lucrarile vor incepe in curand. O apreciere subiectiva ar fi ca nu mai observ animatia de dinaintea alegerilor pe santierele de reabilitare. Ar fi minunat ca noile autoritati sa afiseze pe saitul primariei calendarul reabilitarilor.
Cu putin timp in urma am aflat din presa ca undeva in tara un bloc reabilitat a ars ca o torta. Expertii spuneau ca proiectul de reabilitare a fost executat gresit, ca unele sortimente de polistiren expandat sunt foarte inflamabile si de aceea trebuie evitate. Expertii mai spuneau ca proiectul trebuie sa prevada zone de intreruperi in suprafetele aplicate pe fatade astfel incat sa se impiedice extinderea incendiilor.
Iata de ce as fi foarte interesat sa gasesc pe saitul primariei o specificatie asupra modului de executie a unei reabilitari termice corecte, pe tipuri de blocuri. Nu zic ca nu m-ar interesa si un deviz al lucrarilor chiar daca locatarii continua sa nu plateasca nimic. Nu de alta dar m-am cam saturat de luarile de pozitie ulterioare cu privire la fraudarile comise. Pe scurt as dori ca aceasta actiune laudabila sa se faca in conditii de transparenta sporita.
As mai avea o propunere.
Blocurile noastre au instalatii de apa, canal si incalzire  cu termene de folosinta depasite. Locatarii sufera in permanenta din cauza deselor defectiuni. Ar fi minunat daca primaria ar face si un proiect de reabilitare a instalatiilor din blocuri. Nu zic ca ar trebui sa preia costurile reparatiilor dar o informare corecta a cetatenilor nu ar avea ce sa strice. S-ar putea organiza si o dezbatere asupra surselor de finantare, macar pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu