Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

luni, 17 septembrie 2012

Ce am solicitat si ce raspunsuri am primit in audienta din 11.09.2012 la ADPDU sector 6


Marti 11.09.2012 am fost intr-o audienta la directorul executiv al Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana sector 6, dl. Marius Ambrozie.
Am cerut urmatoarele:

"Grupul de Initiativa Civica “Callatis – Drumul Taberei’’ din cartierul Dr. Taberei, cunoscut dvs. pentru actiunile de identificare a unor zone cu probleme de igiena si aspect defectuos din perimetrul cuprins intre strazile Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Oltului si Prel. Ghencea, face din nou apel la sprijinul dvs. pentru solutionarea unor probleme importante care ii afecteaza pe locuitorii acestei zone.

1. Amplasarea aparatului de joaca format din tobogan si leagane primit ca donatie din partea unei companii pentru comunitatea locala (http://www.bestkids.ro/showproduct.aspx?ProductID=8263&SEName=ansamblu-leagane-strasbourg)
Va propunem urmatoarele locatii posibile:
- daca se obtine si acordul locatarilor, in partea laterala a gradinii blocului A4 din str. Valea Oltului nr. 6 aflata langa blocul M10 din str. Valea Oltului nr.4; primul bloc are pe partea dinspre gradina respectiva doar ferestre mici iar al doilea bloc nu are deloc ferestre spre acel spatiu verde; in zona nu exista alt loc de joaca pentru copii;
- in locul vechiului tobogan existent in Parcul Istru;
- in alta locatie pe care o sugerati dvs. in zona.

 2. Montarea Regulamentului-standard de folosire a parcului si orarul terenurilor de sport pe grupe de varsta din Parcul Istru, asa cum am solicitat deja si am primit confirmarea din partea dlui Marius Ambrozie la intalnirea publica din 22 iulie 2012 din Parcul Istru.
De asemenea, este necesara urgentarea refacerii gardului demontat de cateva saptamani din cauza reparatiilor efectuate in acest parc.
Solicitam afisarea regulilor de folosire a parcului, in locuri vizibile, intrucat in prezent copiii cu varste sub 13 ani nu au acces pe terenul de fotbal dupa orele 17 datorita adolescentilor si adultilor care folosesc aceste terenuri si, in plus, nu se respecta nici ora de inchidere a acestor terenuri (ora 22.00), ceea ce duce la deranjarea linistii publice in zona si la frecvente reclamatii din partea locatarilor blocurilor din jur.

Va propunem urmatoarele:
- amplasarea unui panou mare cu Regulamentul-standard legal in vigoare de folosire a parcurilor publice, asa cum exista déjà in alte parcuri din sector, la intrarea in Parcul Istru;
- amplasarea unui panou cu orarul pe grupe de varsta pe gardul terenurilor de sport din parc, dupa cum urmeaza ;
- propunem urmatorul orar pt. cele 2 terenuri de sport: intre orele 8 – 16 accesul liber al copiilor; intre orele 16 – 18 accesul copiilor cu varste intre 7 si 10 ani; intre orele 18 – 20 accesul copiilor cu varste intre 10 si 13 ani ; intre orele 20 – 22 accesul copiilor cu varste intre 13 si 16 ani ;
- mentionarea limitei de varsta a copiilor carora le sunt destinate terenurile de sport : maxim 16 ani.

 3.  Montarea pe Aleea dintre Scoala de Deficienti de Auz si Scoala Speciala 11 (Aleea Istru) a cel putin 2 cosuri de gunoi si 2 stalpi de iluminat stradal, eventual cu alimentare solara asa cum exista in fata sediului Primariei sector 6 din Calea Plevnei.
Am solicitat aceste minime dotari inca din 2010 cand, tot la cererea cetatenilor, aceasta alee a fost igienizata si asfaltata de ADPDU s.6. Zona este foarte folosita de locuitorii cartierului si ar fi de mare ajutor pentru mentinerea curateniei si a linistii publice din zona amplasarea cosurilor de gunoi si a stalpilor de iluminat.
Va multumim si va stam la dispozitie pentru colaborare, ca si pana acum.
Grupul de Initiativa Civica “Callatis – Drumul Taberei”
Delia Mihalache
Date de contact:
http://www.callatis-drumultaberii.blogspot.com/
Persaone de contact: email : eldoblagasm@yahoo.com; tel: 021.778.73.66 – Elisabeta Blaga; tel. 0749.561.976 – Simona Nita; tel. 0729.25.26.59/ email delia_mih@yahoo.com  – Delia Mihalache
Data :  11.09.2012"

 Ce raspunsuri am primit de la dl. Ambrozie:
1. Pentru amplasarea toboganului primit ca donatie, este necesar acordul majoritatii locatarilor blocului A4, adica semnaturile a 50% + 1 dintre acestia; miercuri 19.09.2012 vom face impreuna o vizita la fata locului (sper sa-mi raspunda la telefon miercuri!). Daca aveti alte propuneri pentru montarea acestui tobogan, va rugam, dragi vecini, sa ne spuneti parerea dvs.
2. Panoul Regulamentului de folosire si orarul terenurilor de sport vor fi montate in Parcul Istru cam peste 1 luna (adica 11.10.2012).
3. Pentru Aleea dintre Scoli, ADPDU va cere firmei Urban montarea a 2 cosuri de gunoi si va amplasa si 2 stalpi de iluminat cu alimentare solara, asa cum exista deja in fata Primariei sector 6.

Deci, in general, am primit raspunsuri favorabile, ramane doar sa urmarim concretizarea lor la fata locului (ceea ce, uneori, este cea mai dificila sarcina...)
2 comentarii:

 1. Incercati sa popularizati pe blog, din timp, data, ora si locul fiecarei intalniri a membrilor Grupului pentru a mai putea participa si alte persoane interesate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Numai orgoliile inving...insotite de mediocritate...
  S-au dus si ZIUA CARTIERULUI si TOBOGANUL...
  Pe 30 sept. va anuntam cu bucurie ca Grupul Callatis a primit ,donatie de firmaPROVIDENT, un tobogan.
  Am stabilit ,de comun acord cu dir adj.ADPdu-sect.6, o loctie unde sa fie montat, urmand sa obtinem acordul ,prin semnaturi , de la proprietarii bl.M8, daca sunt de acord cu amenajarea unui mini-parcu
  let in lateralul blocului lor.
  Din acel moment a intrat in actiune "calul troian"....
  Cert este ca in clipa de fata toboganul nu va mai fi montat in zona noastra de activitate, ci catre Liceul Lovinescu, unde ADP-ului ii este mai confortabil.
  Pe suprafata cartierului, cuprinsa intre str.Raul Doamnei si Valea Oltului nu s-au putut gasi 50mp de teren pentru montarea acestui tobogan si amenajarea a unui mic parculet pentru copiii de langa casele noastre !
  Sa multumim pentru acest "succes" celor ce si-au dat girul "pentru".
  In ultimele 10 zile am incercat prin toate argumentatiile legale si logice sa determin cativa voluntari si ONG-ul CeRe sa studieze metodic si pe teren orice posibilitate, pentru ca toboganul sa ramana langa noi.
  NU A FOST POSIBIL !
  Cand un voluntar face voluntariat de dragul lui ,VINE DE LA VILELE DIN CARTIERUL PRIMAVARA, nu este al comunitatii, nu va iesi ceva de succes pentru comunitate...
  Daca aveti solutii, altele decat cele pe care incearca sa ni le bage pe gat ADPDU-sect6 si CeRe, semnalati.
  Va pun la dispozitie toate marturiile de care dispun.
  O voluntara inimoasa ,profund dezamagita,
  Elisabeta Blaga

  RăspundețiȘtergere