Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

joi, 1 noiembrie 2012

Raspunsul Primariei Sector 6 la sesizarea privind haitele de caini salbatici din parcul Drumul Taberei

Bună ziua,

În ceea ce priveşte câinii comunitari, Domnul Primar Rareş Manescu a discutat cu Primarul General, Domnul Sorin Oprescu, pentru a construi un adăpost special pentru câinii din Sectorul 6. Un astfel de adăpost există deja, însa funcţionlitatea sa a fost slăbită din cauza lipsei banilor. Demersul va fi însoţit de o dezbatere publică, în cadrul căreia vor fi consultaţi reprezentanţi ai asociaţiilor pentru protecţia drepturilor animalelor şi cetaţeni revoltaţi de prezenţa câinilor pe străzile oraşului, care sunt în asentimentul dumneavoastră. Deciziile nu pot fi luate nedemocratic, fără a ţine cont de părerile tuturor celor implicaţi şi ale celor afectaţi. Acest lucru înseamna însa un proces mai îndelungat. Problema câinilor comunitari este parte a atribuţiilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti, decizia finală apartinându-le Consilierilor Generali.

Pentru ridicarea definitivă a câinilor aveţi opţiunea de a contacta Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Bucureşti.
http://www.aspa.ro
Calea Calarasilor
nr. 179, sector 3  
021/3129555
E-mail: relatiicupublicul@aspa.ro
TEL-VERDE – 08008.27.722, pus la dispoziţia cetăţenilor 24 de ore din 24.

A doua opţiune este să contactaţi fundaţia Vier Pfoten, aceasta va ridica câinii şi îi va steriliza după care îi va reloca în locul de unde au fost ridicaţi.

VIER PFOTEN Romania
Strada Maica Alexandra nr. 24, Sector 1, Bucuresti,ROMANIA

Tel: +40-21-311 25 98
Fax: +40-21-311 25-99
De Luni pana Vineri de la 9.00 la 17.00
Email: marketingromania@vier-pfoten.orgoffice@vier-pfoten.ro
Homepage: www.vier-pfoten.ro

Cele bune,

Cabinet Primar
_____________________________________________________________________________________________
COMENTARIU
Remarcam promptitudinea raspunsului. De fapt este acelasi raspuns pe care il primim de 20 ani: nu se pot adopta decizii decat in urma unui proces democratic si aceasta dureaza ... la infinit. Pana atunci nu avem altceva de facut decat sa numaram mortii si ranitii. Cine este de vina? Lipsa banilor care "a slabit functionalitatea" adapostului care exista ...dar nu poate fi folosit.
Observam ca exista o "Autoritate pentru Supravegherea si Protectia Animalelor". Din pacate nu exista nimic pentru protectia oamenilor ... in afara "procesului democratic". Dl.Robert Antonio Lorentz, presedintele ASPA, declara in urma decesului unei femei atacate de o haita de caini in curtea ADP S5:

 1. Printre câinii ridicaţi de angajaţii ASPA se aflau şi trei câini care aveau crotal, ceea ce demonstrează faptul că ei au fost ridicaţi din stradă şi sterilizaţi de către ASPA.
 2. Aceşti trei câini au fost eliberaţi în anul 2009 de către o fundaţie, în baza unui protocol cu Primăria Capitalei. Acest protocol nu obligă din punct de vedere juridic nici un ONG să răspundă de soarta vreunui câine. ( dar de soarta unui om, victima a acestor caini? )
 3. Personal consider că nu se poate face o legătură directă între faptul că un ONG a eliberat pe stradă câini din bazele primăriei şi faptul că aceştia au făcut parte dintr-o haită care a atacat mortal o persoană.
(http://www.aspa.ro/noutati/precizareprivindcainiicareaufostridicatidincurteaadpsector5)

Deci sa recapitulam: Niste caini sunt eliberati in strada de un ONG. Ei se alatura unei haite si omoara un om .In filmele americane ONG-ul si Primaria ar fi adusi in fata justitiei, ar fi gasiti vinovati si pusi sa plateasca prejudiciul. Dar noi traim in alt film ....democratic.

Personal ma mir ca nu s-a infiintat inca "Autoritatea pentru Protectia Microbilor" si ca nu s-a pus inca in dezbaterea cetatenilor daca este etic sa se foloseasca antibiotice pentru eradicarea germenilor. In fond si microbii sunt niste creatii ale firii si in loc sa fie suprimati ar putea fi izolati in spatii amenajate unde sa dispuna de tot confortul.
Cateva propuneri pentru dezbaterile democratice care se vor organiza cu privire la soarta cainilor comunitari:
- Parcul Drumul Taberei sa fie transformat in rezervatie naturala pentru haitele de caini, cu acces interzis oamenilor
- Blocarea strazilor pe care opereaza haite de caini comunitari. Pentru accesul oamenilor sa se amenajeze tunele de acces la locuinte.
- Vaccinarea antirabica obligatorie a tuturor cetatenilor
- Distribuirea zilnica de hrana pentru caini cu elicopterele MAI.
- Primaria Capitalei sa contacteze Guiness Records pentru obtinerea titlului de "Capitala Europeana a Cainilor"
- La alegerile din 9 decembrie sa se rezerve un numar corespunzator de locuri in parlament pentru populatia de caini comunitari
Cititorii acestui blog sunt invitati sa imagineze si alte solutii.
Sa auzim de bine !
Dan Sarion


6 comentarii:

 1. Inteleg ca dvs., dle Sarion, doriti o rezolvare definitiva a problemei cainilor fara stapan, nu doar sa sunati acum la ASPA ca sa ridice cainii din parcul Drumul Taberei? Desi daca ati suna, i-ati ajuta macar temporar (pana apar alti caini, probabil) pe toti cei care trec prin parc.
  Propun si eu niste solutii in vederea strangerii de pe strazi a tuturor cainilor fara stapan, poate vom discuta vreodata la acea dezbatere publica promisa de primar:
  - realocarea banilor cheltuiti anual pe panselute, aranjamente florale, pergole si ghivece stradale in sectorul 6 catre acel adapost pentru cainii fara stapan;
  - amendarea de catre Politia Locala a cetatenilor care adopta cainii si ii cresc pe spatiul public sau spatiile comune din bloc; legea prevede amendarea acestora;
  - amendarea cetatenilor care hranesc cainii fara stapan; daca nu exista alta prevedere legala, politia se poate folosi de faptul ca cetatenii aceia arunca deseuri alimentare pe spatiul public
  - infiintarea unui telverde pt. eventuale donatii ale cetatenilor pt. adapostul de caini;
  - publicarea pe site-ul primariei sector 6 la zi a cheltuielilor facute cu prinderea, sterilizarea, intretinerea cainilor in adapost, nr. de caini din adapost, valoarea amenzilor date cetatenilor care elibereaza sau hranesc cainii pe spatiul public.
  Solutii exista, trebuie doar sa vrei sa le pui in practica.

  RăspundețiȘtergere
 2. Veniti in grupul Fara Maidanezi (facebook )

  RăspundețiȘtergere
 3. Ii va reloca in locul de unde au fost ridicati? Scandalos! Cum rezolva asta ceva? Nu vor mai musca? Nu vor mai murdari trotuarele cu excremente? Nu vor mai latra toata noaptea?
  In tarile civilizate, acesti caini sunt:
  1.luati de pe strazi 2.tinuti in custi individuale 3.dupa o perioada care depinde de fondurile disponibile pentru harnirea lor, sunt eutanasiati.
  In sectorul 6 Primaria a pus sute de metri de garduri metalice pe langa trotuare care nu folosesc la nimic. Puteau sa faca custi pentru acesti caini, dar se pare ca ei vor mai degraba sa ne ingradeasca pe noi cetatenii decat pe cainii vagabonzi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu personal cred ca ar trebui sa va ridice pe voi "politia animalelor" deoarece acesti caini comunitari sunt pe strazi datorita noua oamenilor sau celor care mai pot fi numiti oameni. daca noi am fi responsabili si nu am mai arunca cainii in strazi, si intr-adevar am avea adaposturi si "politia animalelor" altfel ar sta situatia, asa cum se procedeaza si in alte state. dar avand in vedere ca noi am ramas tot primitivi situatia este cea din prezent.

  RăspundețiȘtergere
 5. La Primaria sectorului 6 a avut loc ieri o dezbatere publica pe aceeasi tema,Domnul consilier ne-a spus ca s-a facut un sondaj si ca 380000 de "locuitori" nu doresc ucidere lor,dar nu-i mai vor pe strazi.in acel sondaj trebuia pusa si intrebarea"RUDELE DUMNEAVOASTRA,A CELOR CE NU-I VRETI PE STRAZI, CE FAC CU PUII DE NECUVANTATOARE, UNDE II DUC?"IN FIECARE POST SE UCID CAINII.bani se pot gasi pentru adaposturi,cu costuri minime,din fonduri europene,mai ales ca acele adaposturi genereaza locuri de munca;din inventarierea averilor ilicite sa numai scriu ca tot nu aveti curajul sa le confiscati.numai fiti atat de inversunati impotriva necuvantatoarelor,ele nu cad din cer.Imi pare rau ca am participat in Ianuarie 2012 la piesa ce a-ti jucat-o.

  RăspundețiȘtergere
 6. Vrei solutii rapide din partea primariei? Vrei sa fie aratati cu degetul pentru ca nu fac nimic?

  Solutia e simpla, dar cruda.

  Se otravesc cainii, se lasa mesaj, se face video si se posteaza pe Youtube.

  Acel mesaj trebuie sa arate cu degetul adevaratii vinovati, din cauza carora s-a recurs la acea metoda extrema.

  RăspundețiȘtergere