Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

marți, 11 decembrie 2012

Drumul spre scoala al copiilor ar trebui sa fie in siguranta, pe trotuar, nu pe carosabil. Incepem cu Sc. 279?

Dragi vecini,
Problema accesului copiilor spre Scoala 279 pe carosabil prin Aleea Callatis dateaza de multa vreme iar in vara multi dintre dvs. ne-au semnalat-o din nou, la intalnirea din nou amenajatul Parc Istru.
De atunci, grupul nostru de initiativa, parintii si bunicii copiilor au facut cateva demersuri catre doamna director de la Scoala 279 dar si catre primarul sectorului 6. Am obtinut doar refuzuri sau raspunsuri evazive de la cei responsabili.

Mai multe puteti afla sambata 15 dec. 2012 orele 17 la intalnirea cu vecinii de cartier organizata in acest scop la Scoala 144 (Prel. Ghencea 85, spre capatul dinspre str. Valea Oltului).

Dar pana atunci va rugam sa ne ajutati spunandu-va parerea si completand urmatorul sondaj de opinie:

Dacă aveţi probleme la vizualizarea sau trimiterea acestui formular, îl puteţi completa online:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDMyb0hqVHhvN1NrNUNVbENtS1FtQ0E6MQ

Rezolvarea accesului dificil al elevilor la Scoala 279


Copiii care invata la Scoala  279 intra acum prin Aleea Callatis, insa de-a lungul Aleii Callatis sunt in permanenta masini parcate pe ambele trotuare, atat la parterul blocurilor cat si la Sectia de politie nr. 25, ceea ce obliga parintii, bunicii si copiii sa circule pe carosabil, expunandu-se riscului de accidente rutiere si murdaririi pe timp de ploaie sau zapada. De asemenea, in  zona este un trafic auto intens datorita inchiderii partiale a str. Raul Doamnei pe toata durata lucrarilor la Metrou (min 3 ani), trafic ingreunat si de aprovizionarea cu marfa a tuturor magazinelor din zona.

Demersuri facute pana acum: Doua mamici au depus din partea parintilor o petitie la primarul sectorului 6, cerand eliberarea trotuarelor, instalarea de limitatoare de viteza si de stalpisori si ridicarea cainilor comunitari;raspunsul ADPDU sector 6 la petitia depusa spune ca s-a dat spre rezolvare catre Politia Locala sector 6, Admin. Strazilor (din subordinea Primariei Bucuresti) si Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (din subordinea Primariei Bucuresti); trebuie urmarita finalitatea acestor dispozitii date de ADPDU sector 6 celorlalte institutii mentionate;

In paralel, Grupul de Initiativa Callatis- Drumul Taberei a depus la doamna director a Scolii  279 o petitie semnata de 168 de parinti si vecini, care sustinea redeschiderea fostei intrari din Aleea Istru; ideea sustinuta de petitia noastra a fost respinsa de doamna director pe motivul existentei ghenelor de gunoi si a spatiului mic de trecere, mentionand existenta cadastrului, care reglementeaza foarte strict impartirea si folosirea intregului teren al scolii cu tot cu imobilele aflate pe el, cadastru despre care doamna director sustine ca nu poate fi modificat.

Momentan ne uitam la cateva posibile solutii: primele doua, mentionate deja mai sus, a treia solutie ar fi inchiderea accesului masinilor pe Aleea Callatis cu exceptia riveranilor, care pare greu de implementat si care ar putea deveni o mare nemultumire in randul proprietarilor de autoturisme din zona; a patra solutie- recuperarea vechii alei dintre Scoala 279 si Sectia 25 prin cedarea unei fasii de teren de catre Sectia 25, pe lungimea hotarului dintre sectie si Scoala 279, cu o latime de 1,5 m - ceea ce este un pic problematic la aceasta solutie este in primul rand faptul ca trebuie sa convingem sectia sa cedeze teren si apoi trebuie sa convingem si Gradinita 230 sa cedeze si ea o mica bucata prin care sa se faca intrarea pe aceasta posibila alee din Aleea Istru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu