Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

marți, 19 martie 2013

Audienta de azi de la directorul general al ADPDU s.6, dl Vigheciu

Astazi, 19.03.2013, doi dintre membrii Grupului de Initiativa Callatis – Drumul Taberei, Ionut Dinu si Delia Mihalache, au mers impreuna cu Iustina de la CeRe in audienta la dl director general al ADPDU sector 6, Adrian Vigheciu.
Dupa un inceput furtunos de discutii pe hol, cauzat de refuzul dlui director de a ne primi pe toti 3 la audienta, am reusit totusi sa-l convingem ca ori intram toti, ori niciunul si am putut sa-i prezentam o sesizare scrisa cu cateva probleme arzatoare din cartier.
La acestea, am primit urmatoarele raspunsuri:

1.      Aleea dintre Scoli - sesizare:
·       Au disparut  stalpii de protectie care o faceau alee pietonala;
·       Nu au fost amplasate nici acum cosuri de gunoi ;
·       Nu este inclusa in strazile igienizate periodic de catre ADPDU 6.

Raspuns director ADP6: va reamplasa la loc stalpii, aleea va ramane pietonala; firma Urban va amplasa 3 cosuri de gunoi si va igieniza periodic aleea.

2.      Parcul Istru – sesizare:
·       Plasa din jurul terenurilor de sport este rupta si se degradeaza pe zi ce trece;
·       Terenurile sunt folosite si de persoane adulte, chiar pe timpul noptii, cand parcul este teoretic inchis;
·       Lipsa unui ORAR de folosire a terenurilor de sport pe grupe de varste, precum si a unui Regulament de functionare a parcului;
·       Ingrijirea spatiilor verzi  si curatenia este precara;
·       Firma de paza nu isi indeplineste atributiile legate de pastrarea integritatii parcului si a curateniei.

Raspuns director ADP6 : va inlocui plasa rupta si o va imputa firmei de paza, conform conditiilor din contractul incheiat de Primaria sector 6 cu aceasta firma ; va monta panoul cu Regulamentul de functionare a parcului ; daca ii furnizam un orar al terenurilor de sport pe grupe de varsta agreat de cei care le folosesc, el il afiseaza in parc.

3.  Sesizare : Curatenia de primavara lipseste cu desavarsire in aceasta zona de sector 6. Dorim sa stim cand va incepe.

Raspuns director ADP6 : curatenia va incepe in curand ; ADP6 doreste sa colaboreze cu cetatenii sectorului 6 pentru curatarea gradinilor de bloc si de aceea ne propune ca sambata 30.04.2013 sa facem o astfel de actiune impreuna – lucratori ADP6 si cetateni – la 10 gradini de bloc unde ar exista interes pentru o astfel de activitate de educatie civica si de voluntariat.

 4.      Sesizare : Trotuarele sunt ocupate de masini din lipsa locurilor de parcare. Dorim sa stim daca au fost identificate zone unde ar putea fi construite parcari.

Raspuns director ADP6 :  de identificarea locurilor pentru parcari se ocupa Directia Investii din Primaria sector 6, ADP6 le amenajeaza si le administreaza ulterior.
5. Sesizare : Dorim sa stim care este stadiul lucrarilor la aleile pietonale din jurul scolii 279, aprobate de PS6?

Raspuns director ADP6 : aceste alei vor fi finalizate pana pe 5 mai, acum este in curs de realizare bugetul local sector 6 care urmeaza sa fie votat in 10 aprilie 2013.

 Asa ca acum vom cauta asociatii de proprietari interesati sa ajute la curatarea propriilor gradini de bloc impreuna cu ADP6 in 30.04.2013.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu