Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

joi, 4 aprilie 2013

Cat mai suporta bucurestenii cainii comunitari ?

Va redam mai jos scrisoarea transmisa autoritatilor de o asociatie a parintilor de la o scoala din sectorul 6. Ceea ce se prezinta in aceasta scrisoare se intampla si in Drumul Taberei si in tot orasul. Care este raspunsul autoritatilor? Se va incepe o noua campanie de sterilizare si deparazitare a animalelor fara stapan dupa care animalele vor fi returnate in zona din care au fost ridicate. Aceasta masura se ia desi s-a demonstrat in repetate randuri ca ea nu este eficienta atata timp cat campania se limiteaza numai la cainii comunitari din Bucuresti. Populatia de caini comunitari va continua sa creasca prin cainii veniti din Ilfov si cainii nou nascuti, abandonati de proprietarii de caini de companie. Cetatenii din Bucuresti vor plati aceasta noua actiune inutila si vor suferi din ce in ce mai mult efectele nefaste ale invaziei cainilor comunitari. Pana cand?

ASOCIAŢIA DE PĂRINŢI A LICEULUI ,,MARIN PREDA” BUCUREŞTI 2011,  C.I.F. 29049878,  STR. RUŞETU , NR. 17, CAM. 3, SECTOR 6, BUCUREŞTI
E-MAIL: aplmpb2011@yahoo.com
  
    Nr. MPC 1053/ 01.10.2012 Catre:
Primaria Generala a Municipiului Bucuresti;
Primaria Sector 6 Bucuresti – Primar;
Primaria Sector 6 Bucuresti – Directia Administratie Publica Locala;
Directia Generala de Politie Locala;
Politia Comunitara a Sectorului 6 Bucuresti;
Administratia pentru Supravegherea Animalelor;
Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice;
           Subsemnata Pirvu Simona, in calitate de presedinte, membru fondator-reprezentat legal al “Asociatia de Parinti a Liceului “Marin Preda” Bucuresti 2011, sediul Str. Rusetu Nr. 17, Sector 6. E- mail : aplmpb2011@yahoo.com,

             Va aduc la cunostinta sesizarea membrilor APLMPB2011 si a parintilor care vin in  parcul Giulesti in asteptarea copiilor elevi  dar si a cadrelor didactice care predau la acest liceu.


Sesizare privitoare la:
            A.   Problema cainilor comunitari agresivi de pe Str. Rusetu , Nr. 17, inclusiv incinta Liceului ”Marin Preda”si Parcul Giulesti;
            B.   Problema stapanilor de caini, de companie care nu curata materiile fecale produse de acesti caini – desi erau prevazute casete cu pungi destinate lor.
 
Avand in vedere ca:
                     Liceul “Marin Preda” are efectiv de elevi cica 1500 si este situat in zona Crangasi-Giulesti , bulevardul Constructorilor  si Parcul Giulesti , frecventat de parinti , bunici si elevi de la cele mai fragede varste pina la cei de liceu, care se confrunta zi de zi  cu numeroase situatii de pericol din cauza cainilor comunitari agresivi aflati in zona.
                      In fiecare zi  sunt nevoiti sa parcurga drumul spre scoala si de la scoala cu teama , dar si atunci cand vin in parc.
                   Toti acesti caini comunitari, sunt caini de talie mare  si convietuiesc in haite – pericolul social fiind deosebit de mare in acest caz agresivitate este semnificativa.
                     Atat cainii comunitari cat si cainii de companie produc materii fecale deosebit de periculoase pentru sanatate.

Va sesizez urmatoarele:
                     In spatiul de joaca  destinat copiilor, cainii stau fara nicio problema, copiii sunt intr-un pericol permanent de a fi atacati de acesti caini si nu pot folosi biciclete sau role pentru a face miscare, ceea ce nu ni se pare normal si sanatos .                     Cei mai multi nu sunt sterilizati, insa in orice caz, majoritatea sunt agresivi, un pericol pentru societate, intrucat ataca persoanele care trec pe strada, biciclisti, copii, precum si cainii de companie aflati in lesa, sub supravegherea stapanului. Este imposibil sa treci pe langa ei si sa nu  inceapa sa latre ,sunt de cele mai multe ori intr-o stare agresiva si extrem de periculosi.
                   In mod repetat, am fost in situatia sa vad cum copiii sunt atacati de unii dintre acesti caini, care sunt imposibil de evitat intrucat stau peste tot, intre masini, pe sub masini, intre trotuar si masini, si la primul latrat al unuia dintre ei, se aduna in haita, facand imposibile apararea sau retragerea.
                 Este adevarat ca acestora li se ofera constant mancare, insa se hranesc si cu resturile menajere aruncate in spatiul pentru colectarea deseurilor (ghenele de gunoi din zona blocurilor).
                    Cu privire la situatia posesorilor de caini de companie, acestia au obligatia curatarii locului şi evacuarii dejectiilor fiziologice ale acestor caini, obligatie ignorata frecvent de catre stapanii de caini care ii plimba prin parc, pe alei, in zona unde copii fac miscare prin diverse moduri si cu obiecte specifice varstei lor. „Există studii, făcute de medici parazitologi de la Spitalul Colentina, care spun că în parcuri şansele să ne îmbolnăvim cu paraziţi sunt de 33 de ori mai mari decât în alte locuri publice. Pe fiecare metru pătrat de trotuar din Bucureşti există câte un rahat de câine. Circa 100.000 de câini produc zilnic 5 tone de materii fecale. Într-o lună de zile, acestea se usucă şi ajung praf inhalat de noi", ne-a declarat preşedintele Eco Civica, Niculae Rădulescu-Dobrogea." (asa aflam de pe "animalutul.ro", iar declaratia pare plauzibila si logica: http://www.animalutul.ro/lumea-animalelor/oameni-si-animale/ce-pericole-ascund-fecalele-cainilor/1183/)

           In temeiul celor de mai sus, si avand in vedere prevederile legale aplicabile, solicit urmatoarele:
                Ridicarea de catre autoritatea delegata conform legii a cainilor comunitari de pe raza Liceului Marin Preda si a Parcului Giulesti  intrucat acestia au devenit periculosi ;
               Sanctionarea persoanelor care adapostesc, improvizeaza adaposturi si hranesc acesti caini pe domeniul public, intrucat aceasta este o incalcare a legislatiei aplicabile si a regulilor de convietuire sociala.
                In cazul in care acesti caini au fost preluati de la ecarisaj sub declaratie pe propria raspundere, solicit sanctionarea persoanelor respective pentru nerespectarea obligatiei de supraveghere si ingrijire permanenta a acestor caini;
             Sanctionarea proprietarilor de caini de companie care ii plimba pe acestia pe aleile parcului fara a-si respecta obligatia curatarii locului şi evacuarii dejectiilor fiziologice ale acestor caini.
                    Salubrizarea zonelor sus-mentionate cu acordarea unei atentii deosebite problemei dejectiilor fiziologice ale cainilor din spatiile de joaca destinate copiilor.

          Astept cu interes raspunsul Dvs. prompt, precum si solutionarea celor mai sus sesizate asa incat toti locuitorii care mi-au comunicat in repetate randuri ca vor sa se poata simti in siguranta, in aceste zone publice potrivit garantiilor legale.
      
        Doresc ca raspunsul sa imi fie transmis in copie scanata, la adresa: aplmpb2011@yahoo.com si prin posta la sediul APLMPB2011, Str. Rusetu , Nr.17, Sector 6, Bucuresti.


Data        01.10.2012                                                                           Cu stima,
presedinte APLMPB2011
Simona Pirvu

5 comentarii:

 1. Delia Mihalache5 aprilie 2013, 11:33

  Si eu cred ca aceasta situatie este de neacceptat si trebuie sa cerem primariilor de sector si generala sa nu mai returneze pe strazi niciun caine, nici macar sterilizat. Siguranta si sanatatea ne sunt permanent puse in pericol de cainii fara stapan aflati in libertate asa ca acestia trebuie dusi in adaposturi sau tinuti pe proprietatea celui care i-a adoptat. Va invit sa urmariti site-ul Primariei sector 6 si sa mergem la dezbaterea publica ce se va organiza in curand pe problema cainilor. Grupul de initiativa Callatis va participa si va asteptam pe toti cei interesati.

  RăspundețiȘtergere
 2. Delia Mihalache5 aprilie 2013, 12:35

  In proiectul de buget sector 6 pe anul 2013 ce se va vota luni 08.04.2013 vad ca au prevazut suma de 500.000 lei pentru adaposturi de caini: http://www.primarie6.ro/wp-content/uploads/2012/07/pr.-Hotarare-Buget2.pdf - in Anexa 1 -Lista obiectivelor de investitii finantate din bugetul local pt. anul 2013 - pag.9/47, linia IV. Cap.70.02 Locuinte, servicii si dezvoltare publica: Lucrari amenajare adaposturi caini. OARE CE CAPACITATE VOR AVEA ACESTE ADAPOSTURI? Nu stim, pentru ca Primaria sector 6 nu a organizat dezbatere publica pe proiectul de buget, asa cum i s-a cerut de catre un ONG.

  RăspundețiȘtergere
 3. Parlamentul este cel care are puterea să găsească soluția. Deocamdată, însă, de ani de zile, nu reușește. Sau nu are curajul să rupă pisica în două. Legea votată în luna martie de senatori nu schimbă nimic în bine. Conform acestei legi, câinii vagabonzi vor fi duși în adăposturi, sterilizați și, dacă în adăposturi nu mai este loc, returnați în stradă. Adică la fel ca și până acum! Eutanasierea va fi permisă strict în cazul maidanezilor bolnavi. În plus, iată noutatea!, eutanasierea va fi decisă nu doar de medicul veterinar, ci și de un reprezentant al asociațiilor de protecție a animalelor. Ultimul cuvânt îl vor avea deputații. Rămâne de văzut dacă aceștia vor vota legea în forma aprobată de Senat sau dacă vor face modificări esențiale, care să ducă cu adevărat, într-o perioadă rezonabilă de timp, la rezolvarea problemei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nimeni nu o sa faca nimic niciodata , salvarea este in noi ...fiecare face ce poate sa scape de maidanezii .

  RăspundețiȘtergere
 5. Doar anul 2012, trei persoane au murit din cauza vagabonzilor, cam în aceeaşi perioadă în care Legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân a fost declarată neconstituţională.
  Martie. Un copil de şase ani din Dărmăneşti, Suceava, este atacat şi ucis de o haită de câini.
  Februarie. O fetiță de cinci ani din Bacău moare la spital de turbare.
  Ianuarie. O femeie de 71 de ani din Satu Mare decedează, după atacul unei haite.
  Copilul din Dărmăneşti, care urma să împlinească şase ani la început de aprilie, a avut parte de o moarte violentă, în urma hemoragiei provocate de muşcături de câine în zona gâtului.Intrebarea mea este:PÂNĂ CÂND?

  RăspundețiȘtergere