Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

marți, 30 aprilie 2013

Un ghiveci pe care noi nu-l putem inghiti: se repara cate ceva in Parcul Istru dar Scoala 279 nu primeste aleile pietonale promise de viceprimar

De la Ionut Adrian Dinu  (GIC Callatis-Drumul Taberei):

In 25 aprilie 2013, dupa un telefon  neasteptat primit de la domnul director al ADPDU S6  Adrian Vigheciu, am reusit sa  fiu prezent, ca reprezentant al GIC Callatis, la vizita  dansului in Parcul Istru.
Pentru a nu incepe relatarea intr-un mod negativ,  ar trebui sa spun ca discutiile pe marginea sesizarii noaste au debutat pozitiv in sensul promisiunii  domnului Vigheciu ca :
·        Va repara toata plasa deteriorata din jurul terenurilor de sport;
·        Va reface garduletul de protectie pt gazon;
·        Va reface gazonul in zona unde acesta a fost distrus in totalitate;
·        Vor repara  fantana de apa (tasnitoarea)
·        Terenul unde se afla cosul de baschet va fi marcat si va dispune de suporti si fileu (la postul de paza) pt a se putea juca tenis de picior.

            Si pentru ca tot ceea ce incepe bine  (la nivel de promisiuni ) se termina prost …domnul Vigheciu, ca un politician veritabil, se impotmoleste in a afisa un regulament standard de functionare al Parcului Istru  invocand faptul ca GIC Callatis nu i-a trimis orarul  de functionare pe grupe de varste  pentru terenul de fotbal.
           Tin sa precizez ca acest orar, noi l-am dorit a fi  orientativ, pentru a putea fi evitate sau aplanate, de catre cei de la paza , conflictele intre generatii. Orarul il  avem si il vom trimite domnului Vigheciu dupa ce  ne vom   consulta si cu  cei care folosesc sau vor folosi terenul de fotbal.
Stalpul de lumina care sta sa cada, ….. citez: “ va ramane asa pana cade de tot  !
           Dupa aceasta runda de promisiuni  multumitoare (oarecum ) legate  de Parcul Istru, ne indreptam catre scoala 279 unde reluam discutiile despre aleile  promise de domnul Viceprimar Gabriel Petrea si semnate in raspunsul oficial de catre Domnul City Manager Sorin Dina.
Incerc sa-l lamuresc si pe dl Vigheciu de utilitatea unei cai de acces a copiilor dinspre Aleea Istru,prin refacerea aleii dintre sectia 25 si Sc 279. Nemultumirea noastra, prin faptul ca 80% din copii vin dinspre aleea Istru, traverseaza 3 intersectii periculoase mergand pe carosabil si intra in curtea scolii  pe o poarta amplasata intr-o curba periculoasa, a fost pus a pe seama comoditatii. Comoditate de care, cu tot respectul, a dat dovada dl  Vigheciu , urcand in masina pt a se deplasa din aleea istru in fata portii de la sc 279, spunand ca altfel face ½ de ora pe jos.
          Asadar :
Pe sistemul “dormiti linistiti ca  Primaria  6 vegheaza la siguranta copiilor de la 279 “, …iata ca ne-am trezit domnule viceprimar Gabriel Petrea (dupa mult asteptata aprobare a bugetului local), cu  neputinta domnului Adrian Vigheciu de a colabora cu Administratia Scolilor S6 , pt a muta un panou de gard si a crea o cale de acces in siguranta pt copii, dinspre Aleea Istru, precum si intrarea in normalitate prin mutarea intrarii elevilor din acea curba periculoasa.
Am solicitat trotuare pt elevi , gard de protectie cu inscriptia Scoala (existent in ghena ecologica a scolii 279) si protejarea trotuarului de la sectia 25 cu stalpisorii recuperati de  pe spatiul verde din strada Sibiu, semnalati de GIC Callatis in audienta avuta la domnul Petrea.
Asta ca sa nu mai spuna dl Vigheciu :  “Sa vedem….. Pai stiti domn’e  cati stalpisori intra aici... ?!?! ”   Ei bine fix aia de care v-am spus mai sus , care au fost platiti o data de  contribuabili si exista.
Nu se poate ca 3 Institutii ale Statului ( Gradinita 230 , sectia 25 si Sc 279 ) sa nu dispuna de trotuare protejate pt traficul pietonal  si rutier f.intens din jurul lor si  sa se impotmoleasca in atributiile ADPDU S6.
Concluzia:
Nu suntem multumiti cu ceea ce ne poate oferi “politicianul” domn Vigheciu, in  limitele atributiilor ADPDU S6, pentru Siguranta copiilor de la Sc 279. Talentul politicianist  al domnului Vigheciu de a gasi limite de atributii si alti vinovati pt neputinta, nu raspunde nevoilor CETATENILOR SI COPIILOR  din cartierul nostru.
Ce sa facem, fratilor, pentru a va convinge ca nu trebuie sa se intample o nenorocire pentru a lua la timp si voi masurile normale dintr-o tara civilizata ???
Cu respect,
Ionut Adrian Dinu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu