Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

miercuri, 29 mai 2013

Daca se vrea, … se poate !!!

          Astazi, 29 Mai 2013, ora 9, cativa membrii ai GIC Callatis au facut o vizita la primaria sectorului 6 domnului viceprimar Gabriel Petrea, ca urmare a nelamuririlor avute pe tema proiectului de reamenajare care se desfasoara  la scoala 279.

           Apreciem deschiderea spre dialog si bunavointa domnului viceprimar care ne-a primit in audienta fara sa fi vorbit in prealabil.

            Vehementa noastra este legata de faptul ca proiectul ADPDU sector 6 nu indeplineste masurile incluse in raspunsul oficial dat GIC Callatis insa lucrarile in curs au fost justificate de domnul Gabriel Petrea astfel:

1.      Aleea suplimentara (pe langa gardul scolii) care sa faca legatura intre Prelungirea Ghencea si Aleea Callatis nu-si mai are rostul in conditiile in care poarta scolii 279 din Prelungirea Ghencea nr. 24 va ramane deschisa  permanent  accesului copiilor.

 Avand in vedere faptul ca deschiderea acestei porti a fost prima cerinta a grupului nostru, legata de  accesul in siguranta al copiilor, apreciem aceasta masura iar in conditiiile acestea gasim inutila aleea suplimentara.

2.      Trotuarele dinspre Aleea Callatis vor fi protejate cu stalpisori de protectie. Vor fi montate limitatoare de viteza, vor fi amplasate oglinzi retrovizoare in curba periculoasa precum si covor asfaltic cu inscriptia scoala;

3.      Legat de calea de acces din Aleea Istru printr-o alee, situatia este un pic mai complexa. Deocamdata, nu se va putea reface aleea aceea veche dintre fostele scoli 121 si 279, intrucat odata cu transformarea scolii in sectie de politie terenul a trecut in administrarea Ministerului de Interne, ceea ce pune in imposibilitate de actiune Primaria Sectorului 6.

Cu multa bunavointa si intelegere pentru argumentele aduse de noi prin care am dovedit utilitatea aceste cai de acces, atat pentru copiii care vin spre scoala cat si pentru ceilalti cetateni ai cartierului nostru, domnul viceprimar Gabriel Petrea ne-a promis ca PS6  va face demersurile catre Ministerul de Interne pentru a cere trecerea in administrarea locala a sectorului 6 a  portiunii de pamant necesara aleii noastre.

Intelegand complexitatea demersurilor ce trebuiesc facute pentru realizarea acestei alei, GIC Callatis s-a aratat interesat de sustinerea domnului viceprimar printr-un memoriu colectiv  adresat atat Ministerului de Interne cat si Primariei S6. In acelasi timp, pe parcursul demersurilor care vor dura pana la 1 an (din spusele domnului Petrea), GIC Callatis se angajeaza sa sustina cu tot ceea ce poate realizarea acestei alei, in conditiile in care vom fi informati  de stadiul demersurilor.

La ora 11 ne-am intalnit cu directorul  general al ADPDU S6, dl Adrian Vigheciu, care a avut placerea sa poarte un dialog cu  Simona Nita (colega noastra),  dialog prin care ne-a oferit mai multe detalii despre proiectul de reamenajare a zonei de langa sc 279. Am avut posibilitatea sa vedem si schitele proiectului care se executa, primind promisiunea domnului director ca il vor posta si pe site ADPDU S6 sau Facebook. Am inteles ca acest proiect este unul pilot, pe care vor incerca sa-l execute la toate scolile din sector.

 GIC Callatis Drumul Taberei saluta atitudinea deschisa a autoritatilor fata de un grup de cetateni ai sectorului 6 care vor sa se intample lucruri bune in cartierul lor.

              S-o tineti tot asa !!!
Cu respect,

Ionut Adrian Dinu, din partea Grupului de Initiativa Civica Callatis Drumul Taberei

3 comentarii:

 1. daca s-ar fi deschis vechea poarta de acces ( cea care este perpendiculara pe Al. Istru ar fi fost mult mai simplu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest lucru este imposibil!!! Scoala trebuie sa aiba o singura poarta de acces, supravegheata video . In plus nu poate primi avizul Pompierilor din cauza spatiului redus de acces, pe langa ghene si sala de sport .

   Ștergere
 2. O reusita mare.
  Felicitari tuturor celor implicati.
  Ca unul care imi duc copii in fiecare dimineata pe acolo raman totusi cu o problema. Ce ne facem cu indivizii care parcheaza in fata intrarilor de la sectia de politie?
  Te aduce la disperare sa vezi ca acum avem stalpisori si totusi trebuie sa ajungem pe carosabil pentru ca in fiecare dimineata cineva decide sa blocheze trecerea parcand in dreput acelor intrari.

  RăspundețiȘtergere