Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

sâmbătă, 20 iulie 2013

In audienta la viceprimarul sectorului 6

Fiindca noi credem ca e mai eficient sa pastrezi in bune conditii spatiile publice decat sa le refaci de la zero, miercuri 17.07.2013 am fost in audienta la viceprimarul sectorului 6, dl. Gabriel Petrea, pentru a semnala cateva probleme ramase nerezolvate in Parcul Istru, in parculetul de langa Scoala 279 si pe aleea dintre scolile speciale.
In plus, am discutat si despre viitoarea alee pietonala dintre Scoala 279 si Sectia de Politie 25.
La aceasta audienta a participat si directorul ADPDU sector 6, dl. Adrian Vigheciu.
Cateva dintre probleme au fost semnalate in scris ADPDU s.6 inca din octombrie 2012 si apoi in martie 2013; iata problemele discutate si raspunsurile obtinute: :
1. Aleea pietonala dintre Scoala pentru Deficienti de auz si Scoala Speciala 11, igienizata si asfaltata la solicitarea noastra si a locuitorilor zonei in octombrie 2010, a ramas fara stalpisorii metalici care impiedicau accesul masinilor. Credem ca latimea redusa si pozitionarea acestei alei intre 2 scoli speciale si 1 gradinita obliga la interzicerea traficului auto datorita riscului  de accidente pentru pietoni.  
Solicitarea noastra:
Reamplasarea stalpisorilor de protectie la capetele aleii.
Aceasta solicitare a fost adresata domnului primar si de catre alti cetateni (de exemplu, dna Elisabeta Blaga, in data de 8.07.2013).
Raspuns P.s.6/ ADPDU s.6:
O solutie alternativa la stalpisori ar putea fi amplasarea unui ghiveci de dimensiuni mari pentru a se impiedica accesul auto dar si prevenirea disparitiei stalpisorilor.

Nu am obtinut un termen clar pentru amplasarea acestui ghiveci.
2. Parcul Istru, reamenajat la solicitarea noastra si a locuitorilor zonei in mai 2013, nu are un Regulament de functionare afisat, asa cum exista totusi in alte parcuri din sectorul 6. Din aceasta cauza aici se consuma bauturi alcoolice, se deranjeaza linistea publica dupa orele 22 iar plasa terenurilor de sport  se rupe frecvent in urma impactului prea puternic cu mingea (mai ales ca terenul de sport este folosit si de adulti, nu doar de copii pana in 18 ani)


Solicitarea noastra:
Amplasarea unui panou cu regulamentul de functionare al parcului, inclusiv ora de inchidere, mai ales pentru terenurile de sport.
Raspuns P.s.6/ ADPDU s.6:
 Toate parcurile din sectorul 6 vor fi dotate cu panouri noi pentru reglementarea functionarii lor; modelul acestor panouri va fi aprobat in curand de Consiliul Local sector 6 si se va face o licitatie pentru ele.
3. Tot in Parcul Istru este amplasata o tasnitoare pentru apa potabila care nu functioneaza.Solicitarea grupului:
Repunerea  in functiune a tasnitorii.
Raspuns P.s.6/ ADPDU s.6:
Din pacate, aceasta tasnitoare este amplasata sub copaci si din cauza frunzelor cazute, se infunda mereu si nu functioneaza.
Este neclar ce se va intampla cu aceasta tasnitoare, ieri s-a discutat intre dl. Petrea si dl. Vigheciu atat posibilitatea de a fi reparata cat si cea de a fi desfiintata. Nu s-a luat o decizie clara in timpul audientei.
4. In parculetul Raul Doamnei copiii au nevoie de suprafata antitrauma, asa cum exista in majoritatea locurilor de joaca din zona. Din pacate, atata timp cat vor mai exista pe strazi caini fara stapan (chiar si sterilizati) nisipul din parcuri este doar un focar de infectie pentru copiii mici.

Solicitarea grupului:
Inlocuirea nisipului cu tartan si in acest parculet.
Raspuns P.s.6/ ADPDU s.6:
Tartanul costa de 10 ori mai mult decat nisipul (cca 30 euro/mp) si nu exista destui bani la buget; daca cetatenii strang fondurile necesare, ADPDU s.6 il monteaza.
Noi credem ca toate aceste probleme pot parea minore celor care nu le vad zi de zi nu insa si pentru copiii din cartier si parintii lor. 
Depinde doar de ADPDU sector 6 si de Primaria sector 6 ca aceste probleme sa fie rezolvate cat mai curand.
Tot ieri am depus la registratura P.s.6 si am inmanat viceprimarului Memoriul adresat Ministerului de Interne, memoriu semnat de 215 cetateni, in vederea trecerii in proprietatea P.s.6 a terenului necesar realizarii aleii pietonale dintre Sc. 279 si Sectia 25.
Vestea buna este ca in sedinta Consiliului Local sector 6 din luna august se va propune si vota acest proiect.
Multumim,
GIC Callatis Drumul Taberei

2 comentarii:

  1. Pacat ca v-ati limitat doar la zona aceea. Dr.T are urgent nevoie de parcuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Indraznesc si eu:
    tasnitoarea nu se poate muta?

    RăspundețiȘtergere