Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

luni, 18 noiembrie 2013

Cand 215 cetateni cer o alee pietonala, ADP sector 6 raspunde ''nu detinem date cu privire la regimul juridic al terenului''

       Cand ne-am propus sa obtinem o cale mai sigura de acces a copiilor spre Scoala 279, pe trotuar si nu pe carosabil, ne-am amintit si de vechea alee pietonala care a existat intre actuala Sectie de Politie 25 si aceasta scoala. Aleea a disparut odata cu comasarea Scolii 279 cu Scoala 121 si preluarea spatiului fostei scoli de catre sectia de politie. In lipsa acestei alei (care nu e mai lunga de 70 metri), pentru a ajunge la intrarea elevilor din Aleea Callatis, copiii, parintii si bunicii parcurg rute ocolitoare pe carosabil si sunt expusi accidentelor rutiere care se intampla frecvent in aceasta zona.
       Inca din decembrie 2012, am semnalat acest pericol Primariei sectorului 6 printr-o interpelare in sedinta de consiliu local si am propus solutia redeschiderii acestei alei. In februarie 2013, Primaria sectorului 6 a fost de acord, in principiu, cu redeschiderea acestei alei pietonale urmand sa faca demersurile necesare.
       Asa ca, pentru a grabi un pic lucrurile, Grupul de Initiativa Callatis a depus in luna iulie 2013 la Ministerul Afacerilor Interne un memoriu semnat de 215 locuitori ai zonei, memoriu insotit de argumentele unui arhitect - urbanist si de planse relevante.
      MAI nu ne-a raspuns ci a redirectionat memoriul catre Prefectura Bucuresti care a solicitat Primariei sectorului 6 un ''control de specialitate'' in acest caz si comunicarea masurilor adoptate.
     Si iata ca in noiembrie 2013, la 9 luni dupa ce Primaria sectorului 6 a fost de acord cu ''reamenajarea aleii pietonale dinspre Aleea Istru'', Adminstratia Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane sector 6 (din subordinea Primariei s.6) raspunde atat Prefecturii Bucuresti cat si grupului nostru de initiativa ca ''va informam ca nu detinem date cu privire la regimul juridic al terenului la care faceti referire, de aceea solicitarea dvs. nu poate fi rezolvata pentru moment''.
 
           Acum, sunt posibile urmatoarele explicatii:
1. Primaria sectorului 6 e de acord cu orice cerere a cetatenilor insa DOAR PE HARTIE, nu si in realitate.
2. ADPDU sector 6 NU SE SUBORDONEAZA Primariei sectorului 6 ci are propria vointa.
3. O institutie a statului (ADPDU s.6) nu poate afla informatii despre regimul juridic al terenului aflat in curtea altor institutii ale statului (Sectia de politie 25).
4. Nevoia locuitorilor cartierului de a folosi o veche alee pietonala pentru deplasarea in siguranta ESTE MAI PUTIN IMPORTANTA decat pastrarea intacta a curtii Sectiei de Politie 25.
Voi ce credeti? Care varianta este cea reala?
Grupul de Initiativa Callatis - Dr Taberei''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu