Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

vineri, 28 februarie 2014

E greu sa ignori 17 cetateni foarte hotarati sa obtina aleea pietonala promisa de Primaria sector 6!

Pe 13 februarie 2014 s-a implinit  1 an de la primirea  raspunsul oficial scris, semnat de ambele tabere ale USL, in care se aproba “reamenajarea aleii pietonale dintre Sectia 25 si Scoala 279. Rezultatele sunt zero !!!!
De  aceea ,GIC Callatis Drumul Taberei a mers la  sedinta de consiliu a Primariei sectorului 6 , pentru a inmana domnului viceprimar Gabriel Petrea  mesajele scrise de copiii scolii 279 pentru refacerea aleii pietonale dintre sectia 25 Politie si scoala nr 279.9(poze cu orarele scrise de copii)
                Copiii isi doresc un drum mai scurt si sigur catre scoala lor si au facut apel la prietenia declarata de domnul viceprimar Gabriel Petrea in textul orarelor distribuite de autoritati la inceputul anului scolar!!!
Inainte de inceperea sedintei copiii au  avut placerea de a fi ascultati atat de domnul viceprimar Gabriel  Petrea cat si de domnul city manager Sorin Dina. (poze)
La inceputul sedintei de consiliu domnul Petrea ne-a explicat situatia taraganarii demersurilor , punand totul pe seama garajelor amplasate in curtea gradinitei 230 care ar bloca  aleea. Din punctul nostru de vedere si printr-o vizita scurta pe teren s-ar convinge ca nu este asa !!!
Am obtinut totusi cateva solutii de la dnul viceprimar:
1. Daca suntem deacord, Primaria poate face solicitare catre  BEI , pentru a putea sa aduca modificari in curtea scolii 279 si sa treaca aleea prin spatele salii de sport;
2. GIC Callatis sa ia un acord de la comandantul Sectiei 25,cum ca este deacord ca  aleea sa treaca prin curtea Sectiei 25 si Primaria incepe imediat demersurile la MAI. ( cu alte cuvinte GIC Callatis trebuie sa negocieze  in numele Primariei o problema ce tine de siguranta ceteanului).
            Ceea ce ii asiguram pe distinsii nostrii reprezentanti locali este faptul ca GIC Callatis  va intreba in cartier  si va face in continuare demersuri pentru aceasta alee care a existat !!!
Daca s-a uitat,  reamintim “alesilor” si celor interesati motivele pentru care au fost de acord cu necesitatea reamenajarii acestei alei:
1.      reprezinta o masura de siguranta majora pentru elevii sc 279 si cetateni;
2.      scurteaza considerabil distanta necesara tranzitarii zonei,traficul pietonal facandu-se  pe carosabil ;
3.      copii nu mai trec  prin cele 3 intersectii periculoase(cu accidente frecvente) pt a ajunge la scoala;
4.      inlesneste accesul pietonal (copii ,batrani )catre viitoarea statie de metrou Raul Doamnei;

Cu speranta si incredere ca pana la urma copiii vor avea un drum mai scurt si sigur catre scoala lor,

 Ionut Adrian Dinu din partea Grupului de Initiativa Civica Callatis Dr Taberei.


Si iata-i pe eroii nostri in actiune, pentru binele intregului cartier:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu