Harta zonei Callatis-Drumul Taberii

luni, 6 aprilie 2015

Teatru


Piesa “ 4m2”(Patru metri patrati ) a bucurat sufletul  cetatenilor din cartierul nostru in seara de 20 Martie 2015. Intr-o atmosfera prieteneasca in care apropierea dintre public si actori a facut ca piesa sa fie perceputa  la un nivel  superior , ne-am bucurat  ca fiecare din noi sa ne regasim in diferite scene sau personaje din piesa.

Este de admirat priceperea cu care au fost puse in scena situatiile povestite in interviuri si traite in mod real de membrii Grupului de Initiativa  Callatis Drumul Taberei, in diversele  demersuri facute catre  autoritati.Am descoperit  replici,atitudini si situatii pe care nu ne imaginam ca vor putea fi parte integranta a unei piese de teatru.

In egala masura sunt de laudat actorii,cei care au reusit sa smulga ropote de aplauze si zambete sincere  chiar si de la publicul junior.De la “Doamna de Beton” si pana la “Doamna cu Papucii”, copiii au apreciat vadit prestatia ,pe alocuri interactionand verbal sau vizual cu actorii.

 Am curajul sa spun ca aceasta piesa menita sa promoveze spiritul civic poate, in egala masura, sa atraga publicul  de orice varsta spre  teatru. In acest sens am exemplul fetitelor mele care timp de o saptamana  ne-au asociat pe fiecare din casa cu cate un personaj din piesa,  intrebandu-ne cand mai mergem la teatru. Mama nu mai este “Mami”,acum e” Doamna cu Copiii”,tata nu mai este “Tati”, acum e “Vecinul de la 3” si tot asa.

De la acordarea interviului in vederea scrierii unei piese de teatru si pana la vizionarea efectiva , marturiesc ca nu m-am asteptat la o astfel de calitate a actului artistic desfasurat in “4m2”.


 Felicitari regizori,scenaristi,actori si nu in ultimul rand CeRe si celor care au facut ca aceste lucruri sa se intample. Si dupa cum bine spunea la fianlul piesei o vecina :
  ”A fost super!!!Ne-am dori sa mai vedem astfel de piese …chiar si platind bilet !!! “


PS: Biiing...Bang!!! Bing ...Bang !!! (pt. cunoscatori)
Cei care doresc sa revada piesa ii invitam la Teatrul Mignon, pe 5,6 si 7 Aprilie de la ora 19:00 !!!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu